Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka filharmonija za Muzičku akademiju

Ovacije u Lisinskom za studente koji su već pravi virtuozi

Lovre Marušić
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/3
17.01.2015.
u 20:23

Dragulj prve večeri bio je osobito Lovre Marušić kao solist u Beethovenovom Četvrtom klavirskom koncertu

Iako još student Muzičke akademije u klasi Igora Lešnika, udaraljkaš Filip Merčep svoje je veliko iskustvo javnih nastupa pokazao i uz Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem maestra Zorana Juranića u utorak, na prvom od dva koncerta koji predstavljanju najbolje mlade glazbenike u Lisinskom.

U Koncertu za udaraljke i orkestar Franza Cibulke i Igora Lešnika Merčep je suvereni gospodar ritmova na timpanima i bubnjevima, ali i melodije na vibrafonu.

Pravi dragulj među nadarenim i vrijednim studentima Muzičke akademije bio je osobito Lovre Marušić, student klavira u klasi Ljubomira Gašparovića

Njegova interpretacija Beethovenova Četvrtog klavirskog koncerta bila je malo čudo od muzikalnosti, zrelosti, vladanja bojama klavira i potpunog uranjanja u glazbu, uz nipošto pozerske nego i za orkestar nadahnjujuće dirigentske pokrete lijeve ruke.

Finale prve večeri ispraćeno gromoglasnim ovacijama pripalo je Evi Mach, studentici violine u klasi Tarasa Petchenyja. Ona je bez ikakvog suvišnog afektiranja ukrotila i u otmjenu, a opet strastvenu šetnju izvela tu predivnu zvijer od Violinskog koncerta Petra Iljiča Čajkovskog.

Na drugom koncertu projekta Zagrebačka filharmonija za Muzičku akademiju u petak je nastupilo još petoro studenata: pijanist Ivan Krpan, flautistica Ivana Vukojevići kontrabasist Igor Šajatović te mladi dirigenti Veton Marevci i Filip Aver Jelavić.

ISPRAVKA I ISPRIKA 

Ispričavamo se što je u članku u tiskanom izdanju Večernjeg lista od 16. siječnja 2015. omaškom umjesto Lovre Marušić pisalo Lovre Merčep.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije