Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zemlja partner - Italija

Otvorene 44. Varaždinske barokne večeri

barok
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
19.09.2014.
u 21:31

Tijekom dvanaest dana trajanja festivala u Varaždinu i Trakošćanu bit će održano 17 koncerata koji ulaze u konkurenciju za festivalske nagrade

Počele su 44. Varaždinske barokne večeri, kojima je ove godine zemlja partner susjedna Italija. U varaždinskoj katedrali otvorene su nastupom ansambla Accademia Bizantina iz Ravenne i domaćeg katedralnog zbora Chorus Angelicus. Nastupile su i solistice Rodica Vica, Ana Lice i Delphine Galou, a dirigentsku palicu imao je Ottavio Dantone. Izvođena su djela Arcangela Corellija, Georga Friedricha Haendela, Antonia Vivaldija i Francesca Feminianija.

Cijelu ceremoniju svečanog otvorenja brojni su građani pratili i na video-vodenom zidu na varaždinskom korzu.

Tijekom dvanaest dana trajanja festivala u Varaždinu i Trakošćanu bit će održano 17 koncerata koji ulaze u konkurenciju za festivalske nagrade. Iako potpuno okupirani festivalom koji je tek počeo, organizatori već naveliko "sanjare" i o 45. VBV-u, kojem će zemlja partner biti Francuska te će po prvi put biti održavan na najatraktivnijoj varaždinskoj lokaciji - Starom gradu.

Varaždinske barokne večeri je otvorenim proglasio Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture, uz želju da s ovog koncerta uzvanici izađu - bolji. A prethodno je uzvanike pozdravila Njezina ekselencija Emanuela d'Alessandro, veleposlanica zemlje partnera Italije. Gradonačelnik Goran Habuš prigodu pak je iskoristio da pred cijelom Hrvatskom istakne kako Varaždin želi i zaslužuje biti Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine jer barok je, dodaje, upisan u genetski kod Varaždinaca.

>> U Beču svečano predstavljen program 44. Varaždinskih baroknih večeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije