Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trodnevno slavlje u Lisinskom zaključeno Filharmonijskim balom

Uz valcere dvostruka kruna glazbenici godine Diani Haller

filharmonijski bal
31.12.2013.
u 08:28

Osim svečane dodjele nagrade Zagrebačke filharmonije i Zagrebačke banke na koncertu je priređen i oproštaj za članove orkestra koji odlaze u mirovinu

Velika dvorana Lisinski i treći je dan proslave 40. godišnjice bila puna kao šipak. U ponedjeljak navečer publika je pohrlila na tradicionalni Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije. Pod ravnanjem uglednoga gosta maestra Leopolda Hagera filharmonijski je orkestar prozračno i opušteno svirao skladbe Johanna Straussa mlađeg.

Nažalost, tenor Tomislav Mužek u posljednji je čas zbog bolesti otkazao nastup, a na njegovo je mjesto vrlo hrabro i srčano uskočio Zrinko Sočo. U operetnim točkama iz "Baruna Ciganina" i "Noći u Veneciji" te u lijepom duetu Bečka krv Sočo se izmjenjivao i nadopunjavao s uvijek pouzdanom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, a u Straussovoj Egipatskoj koračnici zapjevao je i čitav orkestar, baš kao i Bečki filharmoničari na Novogodišnjem koncertu.

Tijekom koncerta održane su i dvije lijepe svečanosti. Ispraćaj i izricanje zahvalnosti na pozornici članovima orkestra koji odlaze u mirovinu jedan je od ljepših običaja Zagrebačke filharmonije. Veliki pljesak, cvijeće i priznanja koja je uručio ravnatelj Miljenko Puljić ovaj su put na kraju dugog filharmonijskog staža zaslužili violinistica Branka Požgaj, kontrabasistica Jasenka Kapetanović i udaraljkaš Vladimir Kovač.

Jednako svečano je bilo i u trenutku proglašenja dobitnice nagrade Mladi glazbenik godine koju dodjeljuju Zagrebačka filharmonija i Zagrebačka banka. Nakon što je dan ranije u istoj kategoriji primila nagradu Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević, dvostrukom je krunom ovjenčana doista fantastična godina u umjetničkom životu i karijeri riječke mezzosopranistice Diane Haller. Osobito nas veseli što se nagrada sastoji i od nastupa dobitnice u sljedećoj sezoni Zagrebačke filharmonije.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije