Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalni koncert

Odličan interes za predstojeći koncert „Sevdah u Lisinskom“

Sevdah u Lisinskom
Foto: PR FOTO
1/3
28.10.2014.
u 13:57

Bliži se tradicionalno koncertno okupljanje zvijezda sevdaha „Sevdah u Lisinskom“ koje će se održati u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 10. studenog 2014. godine, s početkom u 20 sati. Ulaznice za koncert će ubrzo biti rasprodane, jer za ovogodišnje izdanje ovog tradicionalnog koncerta ponovno vlada veliko zanimanje zagrebačke publike.

Na ovogodošnjim koncertu pjevat će i kraljica sevdaha Hanka Paldum, koja se ovih dana u Sarajevu intenzivno priprema za nastup u Zagrebu.

„Velika mi je čast ponovno nastupiti na koncertu Sevdah u Lisinskom koji je zahvaljujući velikom trudu producenta Tomislava Kašljevića zaista postao jedan od najznačajnijih koncerata sevdaha na ovim prostorima. To je koncert koji na najbolji način predstavlja svu ljepotu i bogatstvo tradicije naše sevdalinke,“ istaknula je ususret zagrebačkom koncertu Hanka Paldum, jedna od ponajboljih interpretatorica izvornih bosanskih sevdalinki. „Teško je među svim prelijepim sevdalinkama odabrati svega nekoliko, tako da još nisam odlučila koje ću pjesme pjevati.

Ali publika može biti sigurna da ću odabrati pjesme koje diraju dušu i koje ćemo te večeri pjevati zajedno,“ naglašava Hanka Paldum. S njom će 10. studenog pozornicu koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ podijeliti i miljenik publike Nedžad Salković i zapjevati svoju nezaboravnu pjesmu „Ne klepeći nanulama“, a pjevat će se i brojne druge poznate sevdalinke poput „Moj dilbere“, „Tebi majko misli lete“, „Žute dunje“, „Emina“ i mnoge druge. Na koncertu će uz Hanku i Nedžada pjevati i renomirani pjevači Sejo Pitić, Reuf Feković i Mersa Miljković, uz glazbenu pratnju orkestra Dinka Mujanovića, a uz velikane sevdaha zapjevat će i nove generacije sevdalija.

Za predstojeći koncert „Sevdah u Lisinskom“ preostalo je još vrlo malo ulaznica u pretprodaji, a one se mogu kupiti na blagajni Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“, u sustavu www.ulaznice.hr i sustavu www.eventim.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije