Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s.a.r.s. u zagrebu

Očekujemo da nas i Beograd prihvati kako nas danas prihvaća Zagreb

27.03.2014., Zagreb - Koncert grupe S.A.R.S. u Tvornici kulture. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Grgur Žučko(PIXSELL
22.10.2014.
u 13:54

S koncerta u Domu sportova pojavit će se i live album, koji bi trebao biti njihov dosad tehnički i produkcijski najambiciozniji proizvod jer su dosad malo vodili računa o tehničkoj razini albuma koje su besplatno davali za download.

Veliki uspjeh beogradske grupe S.A.R.S. u Hrvatskoj koja je u ožujku održala tri uzastopna rasprodana koncerta u Tvornici, a 25. listopada nastupa, očekuje se, u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova, iznenađuju mnoge, a osobito njihove sugrađane i sunarodnjake. Naime, S.A.R.S. nema ni upola tako dobar status "kod kuće" gdje, prema kazivanju, jedva održavaju klupske nastupe.

– Mnogima nije jasno zašto smo toliko uspješni i mnogi su bili skeptični kada su čuli da smo zakazali koncert u Domu sportova misleći da nismo dorasli takvom prostoru. Zagreb voli S.A.R.S. i to je ono što je evidentno, a mislim da će biti prilike u idućem periodu da takvo što napravimo i u Beogradu – kaže Žare, pjevač benda koji još uvijek zbunjuje dio publike stilskom raznovrsnošću, nekad nespojivima.

Gotovo da je i njihova publika podijeljena na one koje privlače njihove angažirane, nekada gotovo poluparodijske pjesme ("Buđav lebac", "Debeli lad"), a neki ih slušaju zbog potpuno konvencionalnih balada ili pjesama poput "Lutke".

– Pravimo pjesme u skladu s trenutnim osjećajima, nekada iznervirani problemima koji nas pogađaju, nekada poneseni lijepim osjećanjima... Ne postoje pravila kako radimo pjesme – objašnjava Žare. S koncerta u Domu sportova pojavit će se i live album, koji bi trebao biti njihov dosad tehnički i produkcijski najambiciozniji proizvod jer su dosad malo vodili računa o tehničkoj razini albuma koje su besplatno davali za download.

– Mnogi nam govore da živa izvedba naših pjesama ima mnogo veću energiju od studijskih verzija pa smo odlučili da bi ovo bila odlična prilika da uhvatimo i zabilježimo dio te atmosfere. Svakako to obvezuje da malo više pazimo da izvedbe budu što bolje, ali nas to neće opterećivati u tolikoj mjeri da ne uživamo u samom koncertu – kaže Žare.

>> Listopadski koncert S.A.R.S.-a u Velikoj dvorani Doma sportova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije