Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kino klub grič

O slobodi od novca, ali i 'švicarca' večeras premijerno - 'Bankar anarhist'

Bankar anarhist
Foto: Damijan Nenadić
1/6
21.01.2015.
u 10:00

Miješajući klasično tkivo portugalske književnosti na temu anarhizma i kapitalizma sa suvremenom dramaturgijom, predstava nastoji pridonijeti demokratizaciji društva

"Bankar Anarhist", predstava Binocular Teatra premijeru će imati večeras u 20 sati na sceni Kino kluba Grič u Jurišićevoj 6. Predstava je nastala prema djelu portugalskog autora iz 1920. godine o čovjeku koji je uspio porobiti novac i na taj način postati slobodan. Tema je vrlo aktualna jer se usporedno bavi i temom kredita u švicarskim francima. Portretirat će se kako je taj fenomen uopće nastao u Hrvatskoj, koji su uzroci i posljedice. 

Miješajući klasično tkivo portugalske književnosti na temu anarhizma i kapitalizma sa suvremenom dramaturgijom, predstava nastoji pridonijeti demokratizaciji društva. 

Glumi Sreten Mokrović kojeg na klarinetu prati Dunja Paprić. Dramaturginja je Ivana Gudelj, fotograf Damijan Nenadić, a redatelj Borna Armanini.

Izvedbe su u četvrtak 22. te u petak 23. siječnja u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije