Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
the clash

O revolucionarima punka i rock'n'rolla i na hrvatskom

the clash pink knjiga
22.12.2014.
u 10:51

Bili su trendseteri, ikone, revolucionari: njihova priča je natopljena mitologijom

The Clash je bio bend kao nijedan drugi – pionir britanskog punk-rocka koji su subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim nastupima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili duh vremena i postali svjetski fenomen. London Calling mnogi kritičari smatraju jednim od najboljih rock'n'roll albuma svih vremena. Njihova glazba i danas je živa i utjecajna.

U pet godina četvorka je objavila 16 strana LP vinila i sedamnaest singlova. Stalno su bili na svjetskoj turneji, uvijek dostupni za intervjue, otvoreni za obožavatelje i druženje iza pozornice, nikad nisu prestali propitivati ustaljene obrasce u svakom ustroju svijeta. Bili su trendseteri, ikone, revolucionari: njihova priča je natopljena mitologijom. Postoje različita mišljenja o tome kako je The Clash postao slavan bend: o tome govori biografija The Clash, napokon dostupna u hrvatskom izdanju kao cjelovita priča i svjedočanstvo kako se sve to zaista dogodilo. Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon i Topper Headon progovaraju o tome u biografiji čiji su urednici Milan Pavlinović i Anđelo Jurkas, a knjigu su s engleskog preveli Pavlinović i Zoran Stajčić. Dostupna je u Dallas Music Shopovima i glazbenoj knjižari Rockmark.Cijena knjige od 384 stranice je 259 kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije