Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje

Nordijska misa pred ikonostasom pravoslavnog hrama

20.10.2014., Saborna pravoslavna crkva, Zagreb - Koncert danskog komornog zbora Mogens Dahl uz pratnju violoncelista Toke Moldrupa.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Robert Anić/PIXSELL
22.10.2014.
u 13:51

Na programu je bila Nordijska misa u kojoj je švedski skladatelj Sven-David Sandström napravio glazbu dostojnu i ravnopravnu genijalnim stihovima švedskog nobelovca Tomasa Tranströmera

Komorni zbor danskog dirigenta Mogensa Dahla dio je kulturne pratnje što ju je u Hrvatsku povela danska kraljica Margareta II. Vrhunski ansambl pjevat će prigodni program na ekskluzivnom kraljičinom prijmu za pozvane goste. Međutim, mnogo ekskluzivniji bio je program kojim su ovi sjajni pjevači u ponedjeljak navečer počastili publiku koja je napunila pravoslavni hram Preobraženja Gospodnjeg na Cvjetnom trgu.

Na programu je bila Nordijska misa u kojoj je švedski skladatelj Sven-David Sandström napravio glazbu dostojnu i ravnopravnu genijalnim stihovima švedskog nobelovca Tomasa Tranströmera. U fantastične vokalne impresije sjajno se uklopio i violončelist Toke Møldrup, a čitav je doživljaj i bez kraljice bio – kraljevski.

>> Kraljica Margareta II. stiže u Hrvatsku. Osim diplomata u delegaciji dovodi i umjetnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije