Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2015. u 12:08

Živcira vas Nives u Lisinskom? Pokažite to odlaskom na Bacha

Ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević uzbibao je hrvatske društvene mreže i medije drskom provokacijom. S pročelja koncertne dvorane smiješi se Nives Zeljković na najavi njezina koncerta. Krenule su žalopojke o propasti hrvatske glazbene kulture i oskvrnuću njena hrama. Većini su pritom promakli važni detalji. Ovaj put nije riječ o punjenju velike dvorane estradnim sadržajem da bi se napunila blagajna za mnogo skuplja gostovanja vrhunskih umjetnika.

Gospođa Zeljković svoj će "jubilej", prvu godišnjicu početka pjevačke karijere, skromno "proslaviti" u maloj dvorani Lisinskog pred tristotinjak obožavatelja. I sve to – 1. travnja, kada se i inače priređuju kojekakve huncutarije. To vam je slika kulturne institucija na tržištu. Pa vi birajte. A imate što. Ciklus Lisinski subotom do kraja sezone nudi niz prvorazrednih umjetničko-glazbenih senzacija koje većina zgroženih ne spominje jer o njima ionako nema pojma.

Da su samo pogledali program Lisinskog, vidjeli bi da je za istu večer najavljen koncert Bijelog ciklusa Zagrebačke filharmonije, posvećen uspomeni na velikog maestra Milana Horvata, s izvedbom monumentalne Bachove Muke po Mateju. Doduše, ta je informacija pogrešna jer je spomenuti koncert u međuvremenu pomaknut na 31. ožujka i premješten u zagrebačku katedralu. Živcira vas Nives u Lisinskom? Pokažite to odlaskom na Bacha. Glazbena kultura nam ipak nije tako krhka da bi je gospođa Zeljković, kojoj to i nije namjera, srušila u prah. To se samo tako čini neupućenima.

>> Višestruki dobitnik Grammyja i Oscara pred krcatim Lisinskim

Komentara 10

DU
Deleted user
14:24 03.03.2015.

molim, više poštovanja prema nagrađivanoj spisateljici...

OB
ObrenM
13:45 03.03.2015.

Razlika je da umjesto Severine tisak sada puni Nives.Ispiranje mozga-isto.

MA
manuutd
13:29 03.03.2015.

Kakva je razlika izmedu nje i Severine....? Nikakva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije