Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 80 kandidata

Neviđena gužva na audiciji za zbor Ivan Goran Kovačić

zbor Ivan Goran Kovačić
Foto: PR FOTO
1/6
17.10.2014.
u 12:50

Neuobičajena gužva na hodnicima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva mogla se vidjeti u četvrtak navečer, a povod je bio prvi termin ovogodišnje audicije za prijem novih članova u akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Više od 80 kandidata čekalo je u redovima, kako bi pred vodstvom zbora pokazali svoje pjevačke sposobnosti. 

- To je velik odaziv samo po sebi, osobito za prvi termin koji je obično slabije posjećen. Moramo priznati da ove godine imamo i vrlo kvalitetne kandidate - izjavila je predsjednica zbora Marija Štanfel. 

Dobar odaziv na audiciju Goranovci mogu zahvaliti sve kvalitetnijim, ali i popularnijim angažmanima i nastupima. Iako su amateri, pjevaju vrhunski klasični repertoar, u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima, poput talijanskog slavuja Bocellija, s kojim će nastupiti 29. studenog, na spektaklu u Areni Zagreb. Zbor je usko suraðivao i s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element. 

Za pjevače koji nisu bili u mogućnosti doći na prvi termin audicije, tu je drugi termin - 21. listopada u 19.30, takoðer na FER-a Unska 3, dvorana B5.

Iz zbora IGK-a poručuju kako je princip audicije izuzetno jednostavan i lak za kandidata: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane. Preko stotinu pjevača i dirigent Luka Vukšić s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji zbora IGK!

www.igk.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije