Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIMUNOVO U LISINSKOM

Ne propustite veliki tamburaški spektakl

šima
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/21
24.09.2015.
u 14:44

Svi vi koji volite tamburašku glazbu ne propustite događaj godine i osigurajte svoje mjesto pravovremeno.

Ove godine Šima Jovanovac slavi zlatni jubilej u KD Vatroslav Lisinski. Na dan sv. Šimuna, proslaviti će svoj imendan i 50. godinu bogate glazbene karijere. Osim Šime, za odličnu će se atmosferu pobrinuti i Tomislav Bralić i klapa Intrade, Krunoslav Kićo Slabinac, Najbolji hrvatski tamburaši, Slavonske lole, Kristali, Džentlmeni, Cecilija te posebni gosti iznenađenja. Ulaznice za veliki tamburaški spektakl "Šimunovo u Lisinskom" su u prodaji na kasi u dvorani i preko web stranice Lisinskog.

Šima Jovanovac rođen je 29. siječnja 1952. godine u Gradištu pokraj Županje. Početno glazbeno obrazovanje i iskustvo stekao je još u nižim razdredima osnovne škole svirajući u tamburaškom orkestru. Kasnije je, kao gimnazijalac, nastavio svirati u tamburaškim orkestrima i pop grupi Crveni makovi. U to vrijeme skladao je i svoje prve pjesme, koje je kao kantautor počeo i javno izvoditi. Potom je desetak godina djelovao kao učitelj glazbe u Gradištu, sudjelujući vrlo aktivno u glazbenom i kulturnom životu svoga zavičaja.

Jedan je od utemeljitelja Hrvatske glazbene unije. Utemeljio je nakladničku kuću »Multi Music Media«, a dvije godine kasnije i producentsku kuću M Audio Video Produkcija, za koju su snimali mnogi ugledni izvođači hrvatske tamburaške glazbe, primjerice Zlatni dukati, Kristali, Romanca, Slavonske Lole, Viktorija Kulišić i drugi. Osnivač je i umjetnički ravnatelj BRODFEST-a, hrvatskog festivala domoljubne pjesme. Nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu, posebice za hrvatsko iseljeništvo. Njegove su skladbe često nagrađivane na mnogim uglednim festivalima tamburaške glazbe.

Voditelj programa ove godine bit će Branko Uvodić, a dodatan dojam cijelom slavlju dat će i scenografija koja se priprema. Lisinski sam po sebi daje jedan poseban ugođaj, a uz ovakvu listu izvođača kakva se priprema bit će to doista nezaboravan koncert za sve ljubitelje slavonske glazbe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije