Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncerti Kajane Pačko i Petrita Çekua

Nakon Zagreba izvrstan duo u Bolu, Hvaru i na Splitskom ljetu

kajana pačko i petrit ceku
Foto: Lasta Slaviček
28.07.2015.
u 10:08

Izvrsna glazbenica, koja već dugo živi u inozemstvu, s virtuoznim je gitaristom svoje hrvatsko glazbeno ljeto započela u Korčuli

Nakon fantastičnog prošlotjednog nastupa u crkvi sv. Marka s orguljašem Pavlom Mašićem, gitarist Petrit Çeku ostao je u Zagrebu uvježbavati program u jednom drugačijem duetu, s violončelisticom Kajanom Pačko

Izvrsna hrvatska glazbenica, koja već dugo živi i djeluje u inozemstvu, s virtuoznim je gitaristom svoje hrvatsko glazbeno ljeto započela nastupom u Korčuli, a prošle subote nastupili su u okviru zagrebačkog ljetnog festivala Amadeo. Koncert u predvorju Muzeja Mimara počeo je "La Follijom" Arcangela Corellija u aranžmanu Valtera Dešpalja, koji je za gitaru i violončelo priredio i popularnu sonatu "Arpeggione" Franza Schuberta. Uz to je violončelo Kajane Pačko "otpjevao" i dvije Schubertove popijevke. U drugom dijelu drugačiji zvuci: među skladbama Manuela de Falle, Astora Piazzolle i Gaspara Cassadoa našlo se i jedno djelo pisano upravo za violončelo i gitaru, "Canzona" suvremenog hrvatskog skladatelja Srđana Dedića. Nakon zagrebačkog nastupa dvoje glazbenika, koji silno uživaju u suradnji i glazbi koju izvode, nastavlja svoju malu jadransku turneju. S istim programom već večeras, 28. srpnja, nastupaju u dominikanskom samostanu u Bolu, na otoku Braču, a dvije večeri kasnije u franjevačkom samostanu u Hvaru. Naposljetku, 2. kolovoza u njihovom će muziciranju moći uživati i publika Splitskog ljeta u Galeriji umjetnina.

Tim koncertom Kajana Pačko se ujedno vraća kući, u rodni grad u kojem je stekla temeljno glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u klasi Vladimira Lukasa, prije nego je već s četrnaest godina postala studentica Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 

>>Vruća, vruća večer uz orgulje i gitaru u crkvi sv. Marka

>>Ivana Lazar i Pavle Mašić nastupaju na dodjeli nagrade Milka Trnina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije