Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva koncerta u Muscatu

Nakon Londonske i Bečke, i Zagrebačka filharmonija gostuje u Omanu!

Zagrebačka filharmonija
Foto: PR FOTO
1/2
27.11.2015.
u 10:53

Zagrebačka filharmonija ponovno će nastupiti u Omanu, u velebnoj Kraljevskoj opernoj kući Muscat!

Na poziv omanskog sultana Qaboosa bin Saida Al Saida, Zagrebačka filharmonija drugi će put nastupiti u toj dalekoj bliskoistočnoj zemlji, i to u prekrasnom obalnom glavnom gradu sultanata na jugu Arapskog poluotoka, Muscatu.

Omanski sultan Qaboos bin Saida Al Said veliki je zaljubljenik u glazbenu umjetnost. Na njegov je poticaj izgrađena glamurozna Kraljevska operna kuća u Muscatu opremljena najmodernijom tehnologijom, savršenom akustikom te (prva u svijetu) multimedijskim interaktivnim prikazom sustava sjedala. Spoj tradicionalne arhitekture i suvremene omanske arhitekture učinio ju je prvoklasnom građevinom svjetske umjetnosti.

Ne čudi stoga što ju je 2011. otvorio upravo Placido Domingo, a u njoj su dosad nastupale i Bečka filharmonija te Londonska filharmonija.

Orkestar Zagrebačke filharmonije održat će čak dva koncerta u Muscatu, 29. i 30. studenog. Pod ravnanjem maestra Damira Maksutova izvest će balet u četiri čina Fontana Bakhchisarai za koju je glazbu napisao Boris Asafyev, a koji je temeljen na poemi istog naslova Aleksandra Puškina iz 1823.

Velika je to pohvala našem orkestru u njegovoj obljetničkoj, 145. sezoni kojim se dokazuje njegov vodeći status kulturnog ambasadora Hrvatske u svijetu. Još jedna potvrda tome bit će i najavljeni, uistinu povijesni nastup Zagrebačke filharmonije u prestižnom Carnegie Hallu New York u veljači iduće godine. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije