Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The feast of Friends

Nakon 46 godina javnost će vidjeti dokumentarac o The Doorsima!

Jim Morrison
Foto: Screenshot Youtube
18.09.2014.
u 11:26

"To je fikcionalan dokumentarac", rekao je Jim Morrison u traileru filma. " Ne mogu reći mnogo o filmu jer ga mi zapro ne snimamo. On se stvara sam"

Nakon 46 godina javnost će napokon vidjeti dokumentarac 'The feast of friends' i to ove jeseni. To je prvi i jedini film koji su čanovi The Doorsa producirali o samima sebi. Predstavlja tematski pregled njihove ljetne turneje '68. Iako nikad nije dovršen, film pruža stilski uvid u snimateljski izraz 1960.-ih, takozvani stil cinéma vérité koji prenosi istinski realizam. 

"To je fikcionalan dokumentarac", rekao je Jim Morrison u traileru filma. " Ne mogu reći mnogo o filmu jer ga mi zapravo ne snimamo. On se stvara sam", piše The Rolling Stone.

Redatelj Paul Ferrara počeo je raditi film u travnju 1968. Snimljeni su događaji izvan pozornice i koncertni nastupi. Koncertne izvedbe su izmontirane rezovime snimaka nastupa u njihovom prirodnom okruženju, ponekad vesele, osjetljive, a drugi put kaotične i dirljive. Osim nekoliko pojavljivanja na filmskim festivalima 1968., film nikada nije službeno prikazan. 

 

Članovi benda projekt su sami financirali, ali ih je zaustavilo Morrisonovo uhićenje nakon incidenta u Miamiju.

Filmska snimka je potpuno restarurirana iz originalnog negativa, a kolor korekcija filma napravljena je naknadno i stavljena je u HD sa soundtrackom koji je posve remiksiran i remasteriran.

>> 'Moj dečko ubio je Jimma Morrisona, ja sam jedina preživjela'

>> Ray Manzarek, pokojni klavijaturist The Doorsa - Bach na LSD-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije