Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jose Carreras oduševio tisuće posjetitelja

Najpoznatije svjetske arije u izvedbi slavnog tenora 'zapalile' Arenu

Jose Carreras
Foto: PR
1/6
25.07.2016.
u 10:12

Jedan dio sredstava, prikupljen na ovom humanitarnom koncertu, bit će doniran dječjem odjelu KBC-a Rijeka za nabavku pokretnog ultrazvučnog aparata za rano otkrivanje kardioloških problema kod djece

Malo tko je mogao ostati ravnodušan prema sjajnim izvedbama talijanskih klasičnih skladbi, napuljskim napjevima te arijama iz poznatih opera i opereta koje je otpjevao slavni španjolski tenor Jose Carreras na svom pulskom humanitarnom koncertu, a u sklopu svoje zadnje svjetske turneje „A life in Music“.

Publika je prepoznala i uživala u mnogim poznatim pjesmama kao i u poznatoj pjesmi Amigos para siempre koju je maestro izvodio na Olimpijadi u Barceloni sa svojim prijateljima Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem.

Bio je to prije svega vrlo emotivan nastup, kako za g. Carrerasa tako i za publiku, čije je izvedbe pratio Orkestar riječke opere HNK Ivana Pl. Zajca pod ravnanjem uglednog španjolskog dirigenta Davida Gimenesa.

Carrerasove gošće, Martina Zadro, mlada sopranistica koja je s maestrom izvela skladbu „Je te veux“ i Ana Rucner, čelistica koja je uz  slavnog tenora predstavila svu ljepotu izvedbe „El cant dels ocells“ oduševile su sve prisutne. 

Na koncertu su se mogli sresti osim hrvatskih, mnogi posjetitelji iz Slovenije, Rusije, Njemačke, Austrije, Norveške, Danske, Nizozemske, Italije, Engleske, Švedske, Švicarske, Mađarske,... koji nisu željeli propustiti jednu od posljednjih prigoda da slavnog aestra, za kojeg glazba predstavlja život i veliku strast, čuju uživo.

Impresivna pozornica, odlično se uklopila u prekrasan drevni ambijent pulske Arene kao atraktivna „kulisa“ i još dodatno pojačala glazbeni doživljaj ovog spektakla godine. 

Glavni sponzor, Bina-Istra, osigurao je s Croatia Osiguranjem, Arenaturistom i ostalim partnerima iznos od 500.000 kn za humanitarnu namjenu. Jedan dio sredstava bit će doniran dječjem odjelu KBC-a Rijeka za nabavku pokretnog ultrazvučnog aparata za rano otkrivanje kardioloških problema kod djece. Drugi dio donacije bit će upućen „Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda“ iz Pule za uređenje prostora čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju.

Drugi dio donacije bit će upućen „Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda“ iz Pule za uređenje prostora čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju.

Organizatori koncerta, Nikola Mujdžić Reščić iz Meritum Komunikacija i Iva Šalamon Reškovac iz Art hilla izrazili su veliko zadovoljstvo rasprodanom Arenom, a za koncert se tražila ulaznica više.

Događanju su prisustvovali među ostalima i gradonačelnik grada Rijeke, Vojko Obersnel, gradonačelnik Opatije, g. Ivo Dujmić, župan Istarske županije g. Valter Flego, župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina, Ministar financija Zdravko Marić, Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Ministar turizma Anton Kliman, Guverner HNB-a Boris Vujčić, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc te Andrija Mikulić kao posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Sam koncert održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice.

>> Ovog ljeta desetak spektakularnih događanja u puskoj Areni - od Carrerasa do Planta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije