Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovanje

Milanska publika ovacijama tražila bis

simfonijski orkestar hrt
18.12.2014.
u 14:11

Simfonijski orkestar HRT-a u Italiji

Sala Verdi milanskog Konzervatorija u ciklusu Serate musicali ugošćuje ponajbolje svjetske glazbenike, pa su tako u ovoj sezoni ondje nastupili Francuski nacionalni orkestar, Češka filharmonija, Kremerata Baltica i Martha Argerich.

U tom društvu sada se našao i Simfonijski orkestar HRT-a koji je nastupio u sklopu svoje dvotjedne turneje po Italiji. Pod ravnanjem maestra Nicole Giulianija, ujedno i organizatora turneje, simfoničari su se milanskoj publici, ali i brojnim Hrvatima koji žive u Italiji predstavili reprezentativnim programom  najavljenim kao predblagdanski: "Idila" našeg Blagoja Berse,"Drugi koncert za klavir i orkestar" Johannesa Brahmsa, izbor stavaka iz suite "Peer Gynt" Edvarda Griega i suita iz baleta "Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog.

Da smo milanskoj publici ponudili najbolje, dokaz je svakako buran pljesak koji je zaslužila solistica pijanistica Martina Filjak. Nisu izostali ni pozivi na bis, što je i najneposredniji pokazatelj uspjeha naših glazbenika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije