Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrsni tjedan u Lisinskom

Mađarski virtuoz Kristof Barati na Stradivariju svira Paganinija

barati
Foto: arhiva
22.04.2014.
u 11:43

Večeras Lovro Pogorelić svira sve tri Brahmsove sonate, a sutra u goste dolazi mađarski Orkestar mladih Dohnány Ernő

Za bogatu ponudu uskrsnog tjedna u dvorani Lisinski pobrinula se Koncertna direkcija Zagreb sa svojim prestižnim ciklusom Svijet glazbe.

U utorak, 22. travnja, u suradnji s ciklusom Pianofortissimo Artagenta nudi se pijanistički recital na kojem će se hrvatski virtuoz Lovro Pogorelić upustiti u nesvakidašnju avanturu izvedbe sve tri mladenačke, ambiciozne i klavirske sonate za klavir Johannesa Brahmsa.

Večer kasnije u Svijet glazbe dolazi mađarski Orkestar mladih Dohnány Ernő (Budafoki Dohnányi Zenekar) pod vodstvom svog utemeljitelja maestra Gabora Hollerunga.

Na početku programa hrvatskoj će publici biti predstavljen suvremeni mađarski skladatelj Levente Gyöngyösiö i njegova simfonijska uvertira Ljubav, dok je u drugom dijelu na programu uvijek rado slušana Dvořakova 8. simfonija u G-duru.

Središnja točka bit će nastup najveće zvijezde koncerta, jednog od najboljih mađarskih glazbenika mlađe generacije, violinista Kristofa Baratija.

Na Stradivarijevoj violini Lady Harmsworth iz 1703. godine, koju mu je na raspolaganje dalo Stradivarijevo društvo, Barati će svirati bravuroznu solističku dionicu Prvog koncerta za violinu i orkestar u D-duru Niccoloa Paganinija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije