Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za djecu iz Klaićeve

Luka Stepančić, Joško Jeličić i Dubravko Šimenc podržali akciju „Pokaži ljubav‟

Pokaži ljubav
Foto: PR FOTO
1/7
25.11.2015.
u 11:06

Lijepo druženje u Klinici za dječje bolesti Zagreb održano je povodom humanitarno glazbeno-scenskog spektakla Carla Orffa, Carmina Burana, koji će se 4. 12. 2015. u 19:30 održati u KD Vatroslava Lisinskog

U zagrebačkoj Klaićevoj bolnici 24. 11. 2015. održana je novinarska konferencija Rotary cluba 1242 i Zagrebačke filharmonije povodom humanitarnog koncerta „Pokaži ljubav‟ za djecu iz Klaićeve. Koncert će se održati 4. prosinca 2015. u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog za obavljanje oftalmoloških pretraga novorođenčadi u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Na najavljenom koncertu orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnoga mladog dirigenta Vetona Marevcija, uz vokalne soliste ‒ sopranisticu Antoniju Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića ‒ kao i uz pratnju zborova Ivan Goran Kovačić i djevojačkog zbora Zvjezdice.

Akciju koja je predstavljena u Klinici za dječje bolesti Zagreb došli su podržati i hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić, proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc i nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Joško Jeličić, potvrdivši svoju humanost i spremnost da pomognu najmanjima te promoviraju stvarne i istinske životne vrijednosti.

„Drago mi je i ponosan sam što sam dio Rotary cluba 1242 i što imam priliku na ovakav način pomoći ustanovi u koju sam nekada dolazio kao nogometaš Dinama, i što su u ovoj bolnici u svakom trenutku vrhunsku skrb i brigu imala i moja tri sina. Ponosan sam i na ovu akciju, sretan i siguran da ćemo uspjeti skupiti dovoljno sredstava ne samo za nabavu oftalmoskopa nego i niza uređaja koji će djeci i njihovim roditeljima olakšati liječenje, ali i pružiti im nadu u brz i kvalitetan oporavak njihove djece‟, rekao je Joško Jeličić.

Uz proslavljene hrvatske sportaše na novinarskoj konferenciji bili su i Eduard Vasilj, predsjednik Rotary cluba 1242, i Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, koji su izrazili veliko zadovoljstvo suradnjom, ali i činjenicom da je Zagrebačka filharmonija sa svojim orkestrom još jednom potvrdila neraskidive veze vrhunske glazbene umjetnosti i hvalevrijednih humanitarnih akcija.

„Drago nam je da kroz glazbu, jednu od plemenitih umjetnosti, možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a to su u ovom slučaju djeca. Carmina Burana je spektakl klasične glazbe i nadam se da ćemo u dvorani Vatroslava Lisinskoga 4. 12. svi skupa uživati u koncertu, te na taj način skupiti sredstva za nabavu oftalmoskopa. Na to bi osobito bio ponosan njezin nekadašnji šef dirigent, pokojni maestro Vjekoslav Šutej čiju obljetnicu smrti također obilježavamo ovim koncertom.  Iz tog razloga on za Zagrebačku filharmoniju ima poseban značaj te je upravo ovaj koncert svojevrsni hommage maestru Šuteju koji je za života poticao spajanje glazbe i humanitarnog djelovanja”., rekao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke Filharmonije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije