Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE VOLITE „OZBILJNJAKE“? OTVORITE OČI!

Lisinski subotom: Nemanja Radulović

Nemanja Radulović
Foto: PR FOTO
1/2
24.11.2015.
u 15:22

Buntovnički izgled i klasična glazba kod njega su u savršenoj harmoniji, a nastupi u najprestižnijim koncertnim dvoranama svijeta – svakodnevica.

Srpski violinistički virtuoz Nemanja Radulović svojim koncertom u Lisinskom, 12. prosinca u 19:30 sati, u sklopu ciklusa Lisinski subotom, sigurno će vas ostaviti bez daha.

Violinu je studirao u Beogradu, Saarbrückenu i na Pariškom konzervatoriju u klasi Patricea Fontanarose, a usavršavao se kod Yehudija Menuhina i Salvatorea Accarda. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja (pa i počasnog doktorata!) i pobjednik najuglednijih međunarodnih natjecanja: Wieniawski-Lipinski u poljskom Lubinu, Città di Stresa u Italiji, Joseph Joachim u Hannoveru, George Enescu u Bukureštu, dok je na prestižnom natjecanju Antonio Stradivari u Cremoni 2001. osvojio drugu, te godine najvišu dodijeljenu nagradu.

Tridesetogodišnji umjetnik dvostruki je dobitnik najvažnije francuske glazbene nagrade Victoires de la musique kao Internacionalno otkriće 2005. godine i Najbolji instrumentalist 2014. godine. Osobitu popularnost donijelo mu je diskografsko izdanje Journey East snimljeno za Deutsche Grammophon, najprestižniju izdavačku kuću na području klasične glazbe čiji je ekskluzivni umjetnik.

Ulaznice  se mogu kupiti po cijeni od 160, 200 i 240 kn na www.lisinski.hr  i blagajni Dvorane.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije