Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klasika

'La fiesta' otvara ovogodišnji Zagrebački festival komorne glazbe

Susanna Yoko Henkel
17.09.2014.
u 15:28

Sudjeluju renomirani violinisti Guy Braunstein, Stefan Milenković i Yura Lee, violončelisti Monika Leskovar, Jing Zhao i Torleif Thedéen, gitarist Petrit Çeku, klarinetist Chen Halevi, pijanisti Ian Fountain i Lauma Skride, kao i mnogi drugi

Deveto izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe (Zagreb Kom 9) ponovno će u listopadu preobraziti glavni grad Hrvatske u svjetsku pozornicu najljepše klasične glazbe.  Pod vodstvom njemačko-japanske violinistice i dobitnice nagrade ECHO Klassik, Susanne Yoko Henkel, glazbenici svjetskoga ranga iz 14 zemalja predstavit će koncerte sa samim vrhuncima komornoglazbene literature, od baroka do suvremene glazbe.

Ove će godine na festivalu sudjelovati renomirani violinisti Guy Braunstein, Stefan MilenkovićYura Lee, violončelisti Monika Leskovar, Jing Zhao i Torleif Thedéen, gitarist Petrit Çeku, klarinetist Chen Halevi, pijanisti Ian Fountain i Lauma Skride, kao i mnogi drugi čija su imena dobro poznata ljubiteljima klasične glazbe.

Festival će otvoriti svečani program prigodno nazvan "La fiesta“, a publika će u narednim danima moći uživati u, i ove godine, tematski oblikovanim koncertima. Tako će se na programu, među ostalim, naći koncert posvećen baroknim skladateljima, Mozartove matineja i soareja, koncert iznenađenja pod nazivom Contemporary music lounge, koncert posvećen djelima Franza Schubertate program za najmlađe s Krešimirom Mikićem u ulozi pripovjedača.

Koncerti će se održavati od 10. do 18. listopada u koncertnoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda (izgrađenog 1827.) u središtu Zagreba. Program i ostale informacije dostupne su na www.zagreb-festival.org.

>> Od 11. do 16. listopada 8. Zagreb Kom ponovno dovodi elitu u HGZ

>> Zagreb Kom ponovno preporodio i preobrazio Hrvatski glazbeni zavod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije