Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roby Lakatos

„Kralj violine“ spreman je oboriti Zagreb s nogu

Roby Lakatos
Promo
27.02.2017.
u 10:49

'Kralj violine'', kako ga vole nazivati, svakim nastupom svojom mirnoćom, snagom, karizmom i jedinstvenom energijom dovodi publiku do ushićenja.

Duga kožna jakna, stav pobjednika i neizostavni brkovi ono je što krasi Robya Lakatosa, a njegova virtuoznost kroz koju spaja elemente mađarskog folklora i jazza s klasičnom glazbom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Lakatos je nastupao u najznačajnijim dvoranama u Europi, Aziji i Americi te surađivao s mnogim jazz glazbenicima poput Herbiea Hancocka, Quincya Jonesa, Stéphanea Grappellia, a možda i najveća potvrda njegova rada je nastup s Londonskom filharmonije gdje je svirao uz velikana Maxima Vengerova.

Kada Roby Lakatos pomiješa takozvanu „klasičnu glazbu“ s čarolijom mađarsko-romske vitalnosti, to ne prelazi u nepoštovanje višeg kulturnog nasljeđa, već odražava dubinsku tradiciju ukorijenjenu u kulturnom nasljeđu Roma, donoseći slušateljima i ljubiteljima glazbe nezaboravni užitak.

Upravo takav užitak moći će osjetiti i svi oni koji će doći na koncert OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije koji će se održati 2.3. u dvorani Lisinski. Roby Lakatos & Ansambl predstaviti će se zagrebačkoj publici svojim jedinstvenim načinom sviranja i interpretacije kroz koje redefiniraju svaki glazbeni žanr kojem pristupe.
Ali možda su najbolja pozivnica za sve koji se odluče doći, ovacije i dugotrajni pljesak kojim publika isprati svaki njihov nastup, ali i brzina sviranja koju još niste čuli. Ne propustite – Spektakl je pred nama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije