Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIANO FESTIVAL

Koncert svjetskih pijanista u zagrebačkoj Mimari

karlovac piano fest
07.08.2013.
u 12:52

U Karlovac i Zagreb dolaze doista impozantna imena kao što su Liu Shih-Kun, Vladimir Ovčinikov...

U okviru Piano Festivala koji se u Karlovcu održava od 10. do 15. kolovoza, i ima status pijanističke škole, u Zagrebu će se održati koncert pedagoga festivala. Festival u Karlovac i Zagreb dovodi poznate svjetske pijaniste, koji će držati privatne satove i seminare (master-classes), nastupe i izlete.

- Glavni dio Festivala održat će se u gradu na četiri rijeke, Karlovcu. Službeno otvorenje festivala će se održati 10.08. u 18 sati u koncertnoj dvorani Glazbene Škole Karlovac. Ovo je značajan događaj i drago mi je da se održava upravo u Karlovcu – kazao je Silvije Vidović, pijanist i jedan od organizatora Festivala.

U Karlovac i Zagreb tako dolaze doista impozantna imena kao što su Liu Shih-Kun, nekadašnje \"čudo od djeteta\", danas poznati glazbeni pedagog iz Kine, potom Vladimir Ovčinikov iz Rusije, jedini pijanist u povijesti koji je osvojio najviše nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima pijanista u Moskvi i Leedsu. Na Festival dolazi i Vladimir Viardo Rus koji živi u SAD-u, a koji je osvajao brojne međunarodne nagrade, vrhunska pijanistica iz Uzbekistana Anna Malikova, švedski pijanist i voditelj jednog od najvećih svjetskih festivala pijanista u Trelleborgu. Iz Hrvatske će na Festivalu nastupiti poznati pijanist i profesor Muzičke akademije Hari Gusek.

Koncert i Muzeju Mimara u Zagrebu će se održati 13.08, u 19.30 h.

>> Petar Klasan, klavirist iznimnog talenta oduševio Lisinski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije