Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zarazan funk-soul-jazz program

Klavijaturist Jurica Leikauff promovira instrumentalni prvijenac u klubu Sax!

Jurica Leikauff
Foto: Tamara Bočić
16.01.2017.
u 14:03

Klavijaturist Jurica Leikauff koncertno promovira svoj prvi solistički album „Rush“ u srijedu, 18. siječnja u kultnom zagrebačkom klubu Sax!

Jurica Leikauff javnosti je poznat kao klavijaturist Prljavog kazališta, Dine Dvornika te brojnih drugih glazbenih sastava. Završio je studij jazz klavira na Jazz akademiji u Klagenfurtu te se kao studijski glazbenik pojavljuje na velikom broju hrvatskih glazbenih izdanja. Brojni kolege glazbenici i uzori omogućili su mu neophodno iskustvo i znanje te je, spojivši to sa svojom znatiželjom i vrhunskim umjećem sviranja klavira, ovaj vrhunski instrumentalist izdao svoj prvi studijski uradak. 

- U prilici smo živjeti u stimulativnom, inspirirajućem, ali neumoljivo brzom vremenu zato nije slučajno da se album u vašim rukama zove upravo "Rush"(žurba). Ambicija i ritam modernog čovjeka često nameću "žurbu" kao jedini način funkcioniranja pa nije rijetkost da na putovanju do cilja ne stignemo uživati dovoljno ili uopće. To me pomalo žalosti jer volim putovanja… I nisam se žurio u kreiranju vlastitog glazbenog svemira gdje uvijek i za sve ima vremena. Ovaj je album moj mali osvrt na lijepi, zaletjeli svijet oko nas – izjavio je Jurica Leikauff o novom albumu.

Leikauffu će se tijekom večeri u Saxu pridružiti i mnogobrojni kolege glazbenici koji su gostovali na albumu: Nikola Jerković, Ivica Premelć, Miron Hauser, Zvonimir Bajević, Arsen Ereš, Nebojša Buhin, Franciska Gluhak te poseban gost, saksofonist i skladatelj Igor Geržina s kojim Leikauff surađuje dugi niz godina.

Uz vrhunsku ekipu glazbenika, Leikauff će u srijedu uživo izvesti zarazan funk-soul-jazz program s albuma „Rush“, a  prateći sastav koji će se potruditi da publika bude i plesno raspoložena čine: Dubravko Vorih na basu, Kristijan Zebić na bubnjevima, Krešimir Linke na udaraljkama, Davor Doležal na gitari i Mario Bočić na saksofonu.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije