Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u tvornici

Što čeka našu publiku? Čeka je 'Sjekirom u glavu'

kawasaki 3p
21.03.2015.
u 14:32


Novi album već je najprodavaniji u Hrvatskoj, ispred Massima i Urbana

I grahu treba vremena da proključa, devetorica članova benda reći će svakome tko ih upita zašto ni 22 godine nisu bile dovoljne da produciraju više od tri albuma. Kada je riječ o grupi Kawasaki 3p, nema tu računice, nego se momcima baš nikamo ne žuri, pa je možda baš zato silno nestrpljiva publika koja ih na koncertnoj promociji novog albuma "Goli zbog pasa" večeras očekuje u Tvornici.

Diverzija kao jedini cilj

"Veliki dispečer", "3problema", "Loš, zao", "Jebotext", "Dugodugodugo"... naslovi su novih pjesama koji rječito govore o tome jesu li dečki ostali vjerni svojem prepoznatljivom glazbenom izričaju. Prve su kritike odlične, a novi album posljednjih je tjedana preuzeo prvo mjesto top liste najprodavanijih domaćih albuma, ispred Massima, Urbana i Bijelog dugmeta. Na sceni će im se pridružiti ženski gudački kvartet, Davorin Bogović i jedna truba više nego inače, a naslov albuma naslućuje i možebitnu scensku golišavost. – Žene nas vole. Grudnjake i gaćice odnosimo u Crveni križ. Vole nas i djeca pa na YouToubeu naše pjesme pjevaju i trogodišnjaci – kažu Tomfa i Toni uglas.

S obzirom na to da između albuma prođe i šest godina, tijekom kojih njihova publika odrasta i mijenja glazbeni ukus, nemaju pojma tko ih to točno očekuje ispod pozornice, no jedno je sigurno: dobar dio fanova otpada na vjerne 40-i-nešto-godišnjake koji su osobno svjedočili rađanju jedne senzacije, danas kultnog zagrebačkog punk-ska benda proizašlog iz jezgre okupljene oko jedne klupe na Mažurancu i posvemašnjeg beznađa turobnih 90-ih. Premda glazbeno potpuno neuki, pribavili su tada tri basa, bubanj i trubu koje nisu znali svirati – idućih su godina prodrmali regiju i, na sveopće iznenađenje, a ponajviše vlastito, za prva dva albuma zaradili po Porina. Svaka je slučajnost prestala biti slučajna kada su nagrađeni sa sedam Zlatnih koogli, Davorinom i Crnim mačkom, a u prvih nekoliko tjedana prodaje drugog albuma "Idu Bugari" bili su tiražniji od Miše Kovača i Thompsona. Treba reći i to da su vrlo susretljivi prema novinarima, jedino ne vole kada ih pitate kako je bilo na Dori. Pa kako je, pitamo, bilo na Dori? – Naša pjesma "Antonija" tipična je rock'n'roll prijevara, a jedini nam je cilj bio diverzija. Eurosong je dno dna, u usporedbi s tim Zlatne žice tamburice su spektakl – kažu.

Četvero djece i kolesterol

Zrelost ih zaobilazi i obrnuto, doduše, Tomfa u posljednje vrijeme sve češće "gugla" imenicu "kolesterol", a Toni se u večernjim satima žuri da bi uspavao djecu. Bend, zasad, ima četvero djece, zapravo, devetero, dobacuje Tomfa.

– Mog imena nema na biračkom popisu, nemam zdravstveno, ne plaćam si mirovinu, ne plaćam ni porez jer nemam ništa, ni auto ni stan. Plaćam samo kazne – kaže frontmen benda.

Inspiracije mu ipak ne nedostaje. Pjesma "Sjekirom u glavu", recimo, govori o događaju kada je od posljedica udara spomenutom alatkom u bolnici umrla jedna gospođa koju je nakon teške svađe dvaput sjekirom u glavu udario susjed Luka. Inspirirao ga je stvarni događaj iz 1993. o kojem je doznao iz Crne kronike Večernjeg lista.

>> Kawasaki 3P na prvi dan proljeća svira u Tvornici kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije