Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trg maršala Tita

Ivo Josipović pozdravio 'novu epohu hrvatske glazbe' na otvorenju Muzičke akademije

muzička akademija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
30.09.2014.
u 12:29

Milan Bandić najavio je obnovu, uređenje hortikulture te garažu ispod HNK, baš poput one u Beču. I sve to za tri godine i za kandidaturu Zagreba za europsku kulturnu prijestolnicu

Ovo je povijesni dan, ovo su sanjali mnogi prije nas, ovo je civilizacijski iskorak hrvatske metropole – rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na početku svečanog predstavljanja zgrade Muzičke akademije na Trgu maršala Tita. Pri tom je svoje obraćanje okupljenim uzvanicima, studentima, profesorima i građanima iskoristio da na kraju najavi i obnovu, uređenje hortikulture te garažu ispod HNK, baš poput one u Beču. I sve to za tri godine i za kandidaturu Zagreba za europsku kulturnu prijestolnicu.

Riječi oduševljenja i zahvale svima koji su doveli do ispunjenja stoljetnog sna izrekli su i dekan Muzičke Akademije Dalibor Cikojević, rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš, zamjenik ministra znanosti Rok Andričević te na kraju i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je pozdravio "novu epohu hrvatske glazbe".

Svečanost su uljepšali studentski ansambli, limeni puhači i udaraljkaši, a Šime Strikoman je potom svima okupljenima dao upute kako da se namjeste za milenijsku glazbeničku fotografiju ispred Muzičke akademije.

Zgrada je potom otvorena, ali samo za uzvanike koji su u predvorju prisustvovali i obredu blagoslova zgrade koji je obavio dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tonči Matulić. Kao što je već poznato, studenti i profesori morat će pričekati još koji mjesec dok se unutrašnjost zgrade potpuno ne opremi i namjesti da bi u njoj napokon mogla početi i nastava.

Dan otvorenog trga, otvoren predstavljanjem zgrade Muzičke akademije, nastavljen je zajedničkim nastupom Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a, Zagrebačke filharmonije te ansambala i solista Opere HNK. 

>> U vlastitoj zgradi nakon sto godina podstanarstva

>> Rat za 'bižuteriju'?

Komentara 2

TO
tom
11:54 01.10.2014.

josipović ni kao glazbenik ni kao političar nema NIKAKVE pozitivne osobne, radne niti moralne reference. sve je to jedna obmana i medijska farsa u kojoj su MEDIJI na položaj izgurali potpuno beskorisnu osobu. sada bi to još jednom. kao sada je josipović predsjednik republike. no prošlo je 5 dragocjenih godina, a cijeli josipovićev učinak svodi se samo na to da je - ZAUZIMAO MJESTO. netko drugi, pošten i sposoban, na poziciji predsjednika republike, učinio bi nešto pozitivno za svoje građane. ostavio neki trag. kod josipovića NEMA TRAGA!

ZR
Zrakomlat
11:18 02.10.2014.

aj, nek ste poceli da radite na kulturi, makar pokusali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije