Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lisinski Arioso

Hvorostovski digao Zagreb na noge moćnim glasom i karizmom

hvorostovski
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
14.05.2016.
u 11:45

Uz Simfonijski orkestar grada Kaunasa pod ravnanjem maestra Orbeljana nastupila je i litvanska sopranistica Asmik Grigorian

Čim se prvi put pojavio na pozornici Lisinskog, Dmitrij Hvorostovski dobio je velike ovacije prepune dvorane. Bio je to izraz poštovanja, divljenja, ljubavi i podrške velikom ruskom baritonu, njegovoj umjetnosti i hrabrosti s kojom na velikim svjetskim pozornicama od prošle godine prkosi opakoj bolesti.

Iz arije u ariju, Hvorostovski je osvajao svojom karizmatičnom pojavom i fantastičnim glasom. Bez scenskih pomagala, uz odličnu pratnju Simfonijskog orkestra grada Kaunasa pod ravnanjem maestra Konstantina Orbeljana, moćno je, sa po jednom arijom iz svake opere, utjelovio Aleka, Demona i Kneza Igora iz istoimenih opera Sergeja Rahmanjinova, Antona RubinsteinaAleksandra Borodina, te grofa Tomskog iz Pikove dame Čajkovskog i grofa Lunu iz Verdijeva Trubadura.

Uz operne orkestralne ulomke, publika je uživala i u moćnom glasu i solističkim točkama litvanske sopranistice Asmik Grigorian, koja se u posljednjoj točci programa, kao Leonora, pridružila Hvorostovskom u duetu iz Trubadura.

Kraj veličanstvene glazbene večeri, koja je okrunila ciklus Lisinski arioso, publika je dočekala na nogama, a jedan od najvećih opernih pjevača današnjice od Zagreba se oprostio strastveno otpjevavši romansu Oči čarne.  

Komentara 1

MI
Milas
11:28 20.05.2016.

Da. bilo je predivno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije