Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halid Bešlić, Crvena jabuka, Massimo i Željko Bebek

Humanitarni koncert „Prijatelji za Agram“ u Lisinskom

AK AGRAM
Foto: PR FOTO
1/5
14.04.2015.
u 13:46

KD Lisinski, 28.4.2015. u 20:00; Cijena ulaznica: 110 kn. - 130,00 kn. - 150,00 kn. Pod Pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika grada Zagreba, gospodina Milana Bandić

Organizator: AK "Uspon" za osobe s invaliditetom Matije Slatinskog 4, 10410 Velika Gorica

Sudionici:
Halid Bešlić
Crvena jabuka
Massimo
Željko Bebek

Prihod od ulaznica ide u korist članova Atletskog kluba „AGRAM“ koji su svi osobe s različitom vrstom invaliditeta.

Sredstva će se koristiti za njihovu sportsku rehabilitaciju i sportski razvoj, za njihove pripreme, odlaske na natjecanja, banjska liječenja i slično...a sve u skladu sa Statutom udruge.

AK AGRAM za osobe s invaliditetom osnovan je 02. prosinca 2004. godine, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom,i ove godine obilježava 10 godina postojanja i rada.

Po rezultatima na najvećim natjecanjima – Paraolimpijske igre, svjetska i europska prvenstva, već sedam godina smo najuspješniji sportski klub ne samo u Zagrebu nego i sveukupno u Hrvatskom sportu.

Naši atletičari različitih vrsta invaliditeta osvojili su do sada dvije srebrne i jednu brončanu Paraolimpijsku medalju u Pekingu 2008. i u Londonu 2012 godine.

Osvojili smo i 7 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih medalja na svjetskim prvenstvima i veći broj na Europskim prvenstvima.

Vlasnici smo i 4 svjetska rekorda – Marija Iveković, slabovidna atletičarka, ostatak vida 5% u troskoku i u petoboju, Branimir Budetić, slabovidni atletičar, ostatak vida 5% na jednom oku a na drugom ne vidi ništa, svjetski rekorder u petoboju i Zoran Talić – atletičar s intelektualnim teškoćama, svjetski rekorder u skoku uvis i drugi u skoku udalj.

Atletikom se mogu baviti slijedeće vrste invaliditeta:

1. Slijepi i slabovidni 2. Mladi s intelektualnim teškoćama u razvoju 3. Osobe s cerebralnom paralizom 4. Osobe s mišićnom istrofijom 5. Osobe s amputacijama ruku i nogu 6. Osobe niske rastom do 144cm i 7. Osobe u kolicima.

I atletičari i treneri su dobitnici i najviših priznanja Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta, Hrvatskog paraolimpijskog i olimpijskog odbora i t.d.

www.agramak.hr

 2006. godine dobili smo najviše priznanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa – nagradu Franjo Bućar na koju smo jako ponosni.Uz klub najviša državna priznanja dobili su i Marija Iveković, Vedran Lozanov, Branimir Budetić, Zoran Talić i tajnik Branko Omazić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije