Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Kom - deset koncerata za deset godina sjajnog festivala

Glazbenička elita od 9. do 17. listopada u dvorani HGZ-a

zagreb kom 2014
Foto: ZAGREB KOM
08.10.2015.
u 21:16

Raskošan vikend na početku Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe upotpunit će u nedjelju Mozartova matineja i soareja s prvim klarinetistom Berlinskih filharmoničara Andreasom Ottensamerom

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe, od publike omiljeni Zagreb Kom, proslavit će od 9. do 17. listopada svoje jubilarno deseto izdanje s deset koncerata.

Hrvatski glazbeni zavod još jednom će ugostiti vrhunske svjetske glazbenike, među kojima su i oni iz Hrvatske poput violončelistice Monike Leskovar, a među domaće zagrebačke umjetnike svakako možemo i moramo ubrojiti i gitarista Petrita Çekua kao i samu umjetničku ravnateljicu festivala violinisticu Susannu Yoko Henkel.

Svi će oni nastupiti već na svečanom koncertu otvorenja, u petak, 9. listopada, a pridružit će im se u različitim komornim sastavima flautistica Gili Schwarzman, violinist Guy Braunstein, violist Ronad Glassl, violončelist Giovanni Sollima te pijanist Ian Fountain.

Program prve večeri pod naslovom "La Fiesta" donosi skladbe Huga Wolfa, Manuela de Falle, Ernöa Dohnányija, Nina Rote i Maria Castelnuovo-Tedescoa.

Druga večer festivala, u subotu, donosi romantičarsku večer s antologijskim skladbama Brahmsa, Schumanna, Webera i Dvořaka, a raskošan glazbeni vikend u nedjelju će biti upotpunjen čak s dva koncerta: tradicionalnom Mozartovom matinejom u 11 sati i Mozartovom soarejom u 20 sati.

Uz neke od već navedenih umjetnika, oba nedjeljna koncerta sasvim će sigurno obilježiti i nastupi fantastičnog prvog klarinetista Berlinskih filharmoničara Andreasa Ottensamera.

Zagreb Kom u svom do sada brojem koncerata i programski najbogatijem izdanju donosi i koncerte za djecu, kao i večer posvećenu isključivo djelima hrvatskih skladatelja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije