Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palača Sponza

Festival Ana u Gradu ugostio pijanista Olivera Poola

Ana u Gradu
Foto: PR FOTO
1/8
20.06.2015.
u 10:06

Palačom Sponza 'zavladali' Gershwin, Wagner i Stravinski

Festival Ana u Gradu nastavio se i druge večeri sjajnim interpretacijama klasične glazbe. Oliver Poole, mladi pijanist iz Londona, sinoć je u palači Sponza oduševio sve prisutne svojim bravurama. Na svoj jedinstven i vrlo dinamičan te razigran način približio je publici Wagnera, Stravinskog i Gershwina, no i odsvirao nekoliko autorskih skladbi.

Iako su mu svega 23 godine, vrlo je talentiran pa ga je BBC od milja nazvao 'mladi Rubinstein', a Lang Lang za Olivera kaže da je odsvirao najboljeg Gershwina kojega je ikada čuo. Do sada je nastupao na mnogim svjetskim pozornicama i krase ga, uz karizmu i poseban talent za improvizaciju.

Osim što je sjajan glazbenik Oliver je i vrlo angažiran u dobrotvornom radu pa je sa samo 17 godina osnovao dobrotvornu inicijativu Siberian Appeal. Skladao je djela za nagrađivane predstave, pop zvijezde, međunarodne TV kampanje, svjetski poznate vizualne umjetnike, međunarodne dobrotvorne akcije i inicijative, a upravo piše skladbu koja će postati novi single Biance Nicholas koja je predstavljala Veliku Britaniju na natjecanju za Euroviziju prije 3 tjedna.

Sav prihod od prodaje ulaznica za sve koncerte festivala Ana u Gradu donirat će se Dubrovkinji Mari Maltarić, a danas, u subotu, u Kneževom dvoru nastupit će Mario Stefano Pietrodarchi i Luca Lucini i "rasplesati sve" strastvenim skladbama pod zajedničkim nazivom "El Tango".

>>5. festival Ana u Gradu - pet koncerata za Maru Maltarić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije