Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Metropolitan u Lisinskom

Erotika i senzualnost od koje je uzbudljivija samo Mozartova glazba!

Metropolitan u Lisinskom
Foto: PR FOTO
1/2
17.04.2014.
u 13:18

26.04.2014, 19:00, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

James Levine ravnat će prvom izvedbom Mozartove opere Così fan tutte u ciklusu prijenosa „Live in HD“ koju je režirala Lesley Koenig. Uloge sestara Fioridiligi i Dorabelle pjevaju Susanna Phillips i Isabel Leonard, a njihove ljubavnike Matthew Polenzani i Rodion Pogossov. Danielle de Niese je živahna služavka Despina, a Maurizio Muraro pjeva ulogu ciničnog Don Alfonsa.

Radnja se odvija u Napulju, krajem 18.stoljeća. Dvoje mladih časnika, Ferrando i Guglielmo, hvale se ljepotom i vrlinama svojih  djevojaka, sestara Fiordiligi i Dorabellom. Njihov stariji prijatelj, cinični Don Alfonso, predlaže okladu: ako mu daju jedan dan i učine sve što od njih traži, dokazat će im da su sestre, kao i sve ostale žene, nevjerne. Zaintrigirani, oni pristaju na pogodbu. Alfonsova zavjera počinje tako što svima objavljuje strašnu vijest: mladi su oficiri pozvani u rat. Ferrando i Guglielmo se u suzama opraštaju sa svojim djevojkama. Alfonso podmićuje sobaricu Despinu i traži njenu pomoć pri zavjeri. Ferrando i Guglielmo se vraćaju prerušeni u Albance, i svaki se udvara djevojci onog drugog. Djevojke ih odbijaju i oni su uvjereni u dobivanje oklade. No dolaze još jednom pretvarajući se kako su se u očaju otrovali zbog neuzvraćene ljubavi. Djevojke osjećaju krivnju i njeguju ih te pritom počinju gajiti za njih i osjećaje.

Sobarica Despina govori o tome kako se ponašati prema muškarcima i sestre zaključuju kako nema ništa lošeg u malo flerta. Nakon određenog premišljanja sestre čak pristaju i na udaju. Za vrijeme ceremonije časnici se otkrivaju i traže ih oprost. Završetak je sretan, a Alfonso podsjeća ljubavnike na naučenu lekciju.

Operu iz Metropolitana pogledajte 26.travnja 2014. u 19:00 u Lisinskom. Cijena ulaznica je 100 kn.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije