Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni maestro Kazushi Ôno

Dobitnik Grammya nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom

Kazushi Ôno
Foto: PR FOTO
1/3
05.05.2016.
u 12:05

Jedan od trenutno najboljih dirigenata današnjice, nekadašnji omiljeni šef dirigent Zagrebačke filharmonije, ljubitelj Zagreba i Hrvatske, građanin svijeta, legendarni maestro Kazushi Ôno ravnat će Zagrebačkom filharmonijom na koncertu u petak u Lisinskom.

Jedan od najfascinatnijih muzičkih umova naše ere“ – tako kritičari i svjetski mediji nazivaju japanskog dirigenta Kazushija Ônoa koji je šest godina, od 1990.-1996. , kao šef-dirigent oblikovao povijest Zagrebačke filharmonije.

Jedan od najfascinatnijih muzičkih umova naše ere devedestih je godina prošlog stooljeća, sa svojih 30-tak godina, kao još relativno mladi dirigent došao u Zagreb. Tu je ostao šest godina, a i danas se vrlo rado vraća gradu kojeg i dalje smatra „svojim“. Ovaj tihi i nenametljivi, ali neposredni, minuciozni i britki umjetnik vrlo je brzo postao miljenik orkestra i zagrebačke publike. Zagreb je prepoznao njegovu kvalitetu, ali mu i dao potrebno iskustvo koje je dalje nastavio brusiti po čitavom svijetu. Uslijedili su pozivi prestižnih orkestara Tokija, Lyona, Barcelone, Bruxellesa, ali i nastupi u njujorškom Metropolitanu, milanskoj La Scali i svim glamuroznim svjetskim koncertnim pozornicama.

Zagrebački filharmoničari prisjetili su se svog maestra Kazushija i njegove daleke zemlje s kojom nas vežu posebne veze i velikim konceratima kao što je „Play&Pray for Japan“ održan nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Japan 2011., ali i koncerta povodom 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske 2013.godine, kojem je nazočio i sam japanski princ – Njegovo Visočanstvo princ Akishino.

Koncert se i ovaj put održava uz potporu Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

Solistički nastup na koncertu imat će trenutno najbolji hrvatski violončelist, izvanredni glazbenik Jasen Chelfi. Član Zagrebačke filharmonije, vođa violončela u orkestru, istaknuti solist, član i voditelj nekoliko ansambala, nastupit će u izvedbi jednog od temeljnih, ali i najljepših djela violončelističke literature - Schumannovog Koncerta za violončelo.

Na koncertnom programu, osim Schumannovog cello koncerta, su i djela Carla Maria von Webera, točnije uvertira opere Euryanthe te Bartókov Koncert za orkestar.

Umjetnike kao što su Maestro Kazushi i violončelist Jasen Chelfi nikako ne smijete propustiti – priuštite sebi simfoniju glazbe i izmamite si osmijeh na lice bez obzira na nepovoljnu vremensku prognozu koja je pred nama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije