Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERTNA POSLASTICA U LISINSKOM

Dašak Splitskog festivala uskoro u Zagrebu

Radojka Šverko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
14.02.2016.
u 08:00

U srijedu 2.3. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će mnogobrojne zvijezde i najomiljeniji sudionici festivala u njegovoj 55. godišnjoj tradiciji

Nastup na dugoočekivanom koncertu u Zagrebu potvrdili su velikani hrvatske glazbene scene: Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović , Ivo Amulić i Damir Kedžo. Svi su oni rado viđeni gosti u Zagrebu, a ovaj put će se okupiti kako bi Zagreb osjetio dašak festivala uoči njegovog 56. izdanja u Splitu.

Splitski festival jedan je od najstarijih festivala u ovom dijelu Europe i oduvijek je bio inkubator velikih pjevačkih talenata. Prvi Splitski festival održan je 1960. godine, i od onda do danas na njemu je izvedeno više stotina kompozicija najznačajnijih domaćih autora poput Zdenka Runjića, Arsen Dedića, Đele Jusića, Nikice Kalogjere, Rajka Dujmića, Zrinka Tutića, Đorđe Novkovića i sličnih u interpretaciji najjačih imena domaće zabavne glazbe.

No nikad do sada Splitski festival nije službeno gostovao u Zagrebu. Svi ljubitelji prekrasnih dalmatinskih pjesama moći će uživati u ovoj koncertnoj večeri.

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr ili OVDJE.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije