Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KD Vatroslava Lisinskog

Ciklus Glazbene staze - Volim, volim, volim!

Glazbene staze
Foto: PR FOTO
1/10
05.12.2016.
u 16:32

Na ovogodišnjem revijalnom koncertu mladih glazbenika - Volim, volim, volim! 2016., svoju ljubav prema klasičnoj glazbi i razloge zašto se njome bave predstavit će neka od najistaknutijih imena mlade hrvatske klasične glazbene kulturne scene. Specifičnost koncerta Volim, volim, volim! je u tome što će publici putem projekcija biti preneseni djelići emocija i misli koje glazbenike veže uz djela koja će na koncertu izvesti.

Do sada je u sklopu koncerata Volim, volim, volim! nastupilo više od 100 mladih izvođača - solistički ili u različitim komornim sastavima predstavljajući razloge zbog kojih su odabrali baviti se klasičnom glazbom.

U sklopu ciklusa Glazbene staze, koncert Volim, volim, volim! se redovito, već šestu godinu zaredom, održava u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu te će se ove godine održati u utorak 6.12. s početkom u 20 sati.

Na koncertu će nastupiti sljedeći glazbenici, sve redom već potvrđeni mladi umjetnici, dobitnici brojnih nagrada na domaćim i inozemnim glazbenim natjecanjima:

Damjan Bučić, gitara

Maksimilijan Borić, mandolina i Kristina Senčić, klavir

Neno Atanasković, harmonika

Morana Pešutić, gitara i Ana Horvat, klarinet

Harmonikaški duo Ars

Gudački kvartet GU Elly Bašić

Kvartet harmonika Unique

Abdul-Aziz Hussein, klarinet

Ansambl Glazbene staze

Na programu su djela kompozitora Sylvius Leopold Weissa, Franza Schuberta, Raffaele Calacea, Petra Iljiča Čajkovskog, Ferdinanda Rebaya, David Paul Thomasa, Antonia Vivaldia, Astora Piazzolle, Erna Sebastiana i Tene Ivane Borić. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije