Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Cesarice slave dvadeseti rođendan u Lisinskom

Cesarice stiže u Lisinski
Foto: Pixsel
30.11.2013.
u 14:48

Cesarice su poznate kao klapa koja je uvijek njegovala i neklapski repertoar

Već i po gostima koji će u utorak 3. prosinca u velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu uveličati proslavu dvadesete obljetnice zagrebačke ženske klape Cesarice jasno je da je u pitanju netipična hrvatska klapa. Uz Cesarice će tako pred zagrebačkom publikom nastupiti jedinstvena etno-jazz pjevačica Tamara Obrovac uz Uroša Rakovca i slavni kantautor i gitarist Vlatko Stefanovski.

Ništa čudno, jer Cesarice su poznate kao klapa koja je uvijek njegovala i neklapski repertoar u rasponu od makedonskih i bugarskih pa do španjolskih i američkih narodnih pjesama.Već druge godine postojanja, skladne i zvonke Cesarice osvojile su utvrdu klapskog pjevanja, festival u Omišu, prvo kao debitantice, a onda i kao apsolutne pobjednice. Potom su krenule i na strane vokalne festivale osvajajući nagrade s podjednakim uspjehom. Prvu dekadu vodio ih je dirigent Bojan Pogrmilović, veliki znalac vokalne umjetnosti, a trenutačno rade pod umjetničkim vodstvom svoje članice Antonije Mimice. Uvijek spremne za repertoarne novosti, prošle su godine objavile i svoj četvrti nosač zvuka snimljen s lutnjistom i gitaristom Edinom Karamazovom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije