Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Cambi u punom Lisinskom proslavio 30 godina uz briljantnog novog tenora

Klapa Cambi
Foto: Igor CC Kelčec
1/14
19.10.2016.
u 09:48

Jedan od najsrčanijih koncerata u svojoj karijeri održala je jučer pred punim Lisinskim klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca povodom svog 30. rođendana.

Pred punom velikom dvoranom Kaštelani su još jednom pokazali zašto su već godinama na samom tronu klapske scene. Ljubav prema pjesmi i publici, vrhunska izvedba, želja za izvrsnošću i oproštaj - stvorili su u dvorani posebnu, emocijama nabijenu atmosferu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

U prvom setu pjesama Cambi je u pratnji klavira izveo obrade kultnih pjesama 'Moje izgubljeno blago', 'Kad mi dođeš ti', 'Lipoto moja' i 'Odlazak'Arsena Dedića koje su poslužile kao savršena uvertira za duet sa Harijem Rončevićem na pjesmi 'Kada jednom ovom zafalin se tilu'. 

Izvrsno raspoloženoj klapi na pozornici se tada pridružio prateći bend te je uslijedio niz hitova kojima su osvojili srca milijuna fanova. 'Nisan ti do kolina', 'Moreš li razumit', 'Kiša', 'Popucale rebatine', 'Ne more mi bit' 'Kriva karta', 'Od zipke do križa'... Sve svoje emocije Cambi je jučer ostavio na pozornici, što je publika prepoznala i s njima uglas otpjevala gotovo cijeli koncert - najbolja nagrada svakom izvođaču.

Svojim nastupom ovu veliku rođendansku obljetnicu začinili su izvanredni Massimo i Neno Belan koji su zajedno otpjevali svoj duet 'Zar više nema nas'.

Da je riječ o posebnom koncertu osjetilo se od samog početka, a još emotivnijim učinio ga je dirljivi oproštaj dugogodišnjeg člana i baritona klape, Alena Babića.

- Malo privatiziram ovaj koncert kad kažem da je meni u ovih devet godina koliko pivam u klapi Cambi, bilo prekrasno. Puno predivnih trenutaka sam doživio, najviše od vas, publike, i užitak je bio davati srce vama, a vi pljesak meni i ciloj klapi. Zahvaljujem se gospodinu Branku Paiću i diskografskoj kući Scardonakoji su prijatelji klape već dugo godina i bez kojih klapa ne bi bila ovo što jest. Diskografska kuća Branka Paića izdaje naše CD-ove već godinama i nadam se da je on zadovoljan kao što smo i mi zadovoljni, kazao je Babić.

Tijekom godina kroz klapu su prodefilirali vrsni tenori poput Špira Jurića, Vladimira Garića, Eduarda Šegote, koji su svaki na svoj način ostavili neizbrisiv trag u djelovanju klape, a u Lisinskom je jučer u njihove cipele uskočio mladi Božidar Klišmanić. Prvi put u ulozi prvog tenora klape Cambi, Klišmanić je briljirao i u potpunosti opravdao dano mu povjerenje. Njegovu vrhunsku izvedbu pjesama koje je obogatio svojim osobnim stilom publika je odobrila glasnim pljeskom. 

30 godina Cambija u Lisinskom večer je za koju slobodno možemo reći da će ju i publika i izvođači dugo pamtiti. Kaštelani i njihov bend bili su jednostavno nezaustavljivi - puni energije i vođeni željom da daju najbolje od sebe, a to su u konačnici i učinili. 

Kako su i zaslužili, publika ih je s pozornice ispratila stajaćim ovacijama i glasnim pljeskom. 

Ništa manje ne očekuje ni Zadrane već ovog petka u dvorani Arsenal gdje će Cambiju gost biti neponovljivi kantautor Tedi Spalato. Ulaznice za koncert u Zadru prodaju se u sustavu Eventim, na portalu Croatia tickets i u agenciji Aquarius. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije