Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po Claptonu

Borba za sviranje gitare

Eric Clapton
15.06.2016.
u 12:38

Clapton je da bi njegov novi album “I Still Do” ujedno mogao biti i zadnji u njegovoj karijeri.

Legendarni gitarist Eric Clapton izjavio je za magazin Classic Rock, a vijest su prenijeli svi relevantni mediji od BBC-ja i Guradina nadalje, da zbog oštećenja na živčanom sustavu sve teže svira gitaru.

Ujedno, najavio je Clapton da bi njegov novi album “I Still Do”, nova kolekcija sazdana na redu obrada starijih pop rock pjesama, redu J.J. Calea i dvije nove autorske pjesme, ujedno mogao biti i zadnji u njegovoj karijeri.

Eric Clapton se požalio da je trpio jake bolove prošle godine. Sve je počelo od bolova u donjem dijelu leđa, zbog čega je 2013. godine otkazao nekoliko koncerata na turneji, nakon čega mu je dijagnosticirano oštećenje živaca (periferna neuropatija) koja izaziva slabost, ukočenost i bol, obično u rukama i nogama.

Tipične posljedjice poput trnaca u ekstremitetima u Claptonovu su slučaju bila sjevanja nalik na “elektroškove koji se spuštaju u noge”.

- U takvom mi je stanju teško svirati gitaru, a postoa sma svjestan toga da se situacija neće poboljšavati - rekao je Clapton, uz napomenu da je uopće sretan da je još živ.

Opaska se odnosi na 1970-e godine, razdoblje njegovih velikih hitova “Layla”, “Wonderful Tonight”, “lay Down sally” i drugih, ali i teške ovisničke faze o heroinu, alkoholu i tabletama za koju se pita kako ih je uopće preživio. Intenzivna konzumacija alkohola navodi se kao jedan od mogućih uzroka periferne neuropatije.

- Teško je nekad tako raditi, fizičko starenje stvarno je naporno - požalio se Eric Clapton.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije