Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksperiment riječkog HNK

Bizetova Carmen snažna i komorna

carmen bizet hnk ivan pl. zajc
HNK Ivan pl. Zajc
23.02.2015.
u 15:49

Odabrane brojeve raskošne partitureFilip Fak instrumentirao je za petero gudača, flautu, obou, klarinet, fagot, udaraljke i klavir, za kojim je vodio izvedbu

Ivana Srbljan kao fatalno uvjerljiva Carmen, Bože Jurić-Pešić i Dario Bercich kao silno obećavajući Don Jose i Escamillo te besprijekorna Anamarija Knego kao Micaëla uspješno su svladali teške zadatke koreorežije Selme Banich u opernom eksperimentu riječkog HNK. U svakodnevnoj odjeći, u crvenom krugu na goloj pozornici sušačkog HKD-a pjevali su u svim mogućim položajima tijela, odmjeravajući i razmjenjujući snage u neprestanom emocionalnom i fizičkom klinču.

Sjajan posao svođenja Bizetove opere na najnužnije, prema ideji Marina Blaževića, obavio je Filip Fak. Odabrane brojeve raskošne partiture instrumentirao je za petero gudača, flautu, obou, klarinet, fagot, udaraljke i klavir, za kojim je vodio izvedbu. Šokantno lijep trenutak bila je habanera otpjevana i odsvirana (!) u potpunom mraku. Savršen doživljaj slijepe ljubavi. Sve otkriveno i naučeno u ovoj pametnoj vježbi trebalo bi što prije iskoristiti i na velikoj pozornici. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije