Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virtuoz Javor Bračić

Bachom je očarao HGZ, a sutra svira u dvorani Lisinski

javor bračić
21.01.2015.
u 14:49

Riječ je o jednom od najnadarenijih pijanista rođenih posljednjih desetljeća u Hrvatskoj

Javor Bračić rođen je 1985. u Zagrebu i jedan je od najvećih pijanističkih talenata koji su kod nas izrasli posljednjih desetljeća. Privukao je pozornost svojim nastupima već kao učenik profesorice Jelice Kuzmin u "Pavlu Markovcu". Potom je prvu diplomu stekao u Salzburgu, a drugu u New Yorku, gdje je nastavio živjeti, djelovati i usavršavati se.

"Duboka, urođena muzikalnost i izvanredna tehnika", samo su neki od epiteta koje je o Bračiću objavio New York Concert Review nakon njegova debija u Weill dvorani Carnegie Halla.

Prošle je nedjelje svirao sa Zagrebačkim komornim orkestrom mladih na matineji u HGZ-u i Zagrebom već kruže legende o tom njegovu Bachu. Bračić u New Yorku i SAD-u često svira hrvatske skladatelje, pa je tako i u Carnegie Hallu predstavio "Hommage a Bach" Davorina Kempfa, a u četvrtak, 22. siječnja, u Majstorski ciklus HRT-a sa sobom dovodi kolegu Imrija Talgama s kojim će uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem japanskog maestar Hikarua Ebihare svirati Papandopulov Pop-koncert za dva klavira i orkestar. Na programu su još i Šostakovičeva Jazz suita br. 2 i Dvořakova Deveta. Ne propustiti! 

>> Suzanne Vega za svoj nastup odabrala Viktoriju Novosel

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije