Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana u gradu

Ana Rucner koncertom pozdravila izlazak prvog ljetnog sunca

Ana Rucner
Foto: PR foto / Zoran Marinović
1/10
21.06.2015.
u 10:54

Svjetski dan glazbe obilježen koncertom Ane i Snježane Rucner na Srđu

Na svom već petom dubrovačkom festivalu: Ana u Gradu, Ana Rucner nezaboravnim je koncertom u 5 sati ujutro u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu jutros dočekala izlazak prvog ljetnog sunca.

Ove je godine svirala s majkom, čelisticom Snježanom Rucner, a majka i kćer izvele su atraktivan program koji je sve prisutne uveo na prekrasan način u novi, sunčani dan. Srđem je odzvanjala nježna glazba Schumana, Albinonija, Bacha i Vivaldija a Ana je rađanje novog dana usporedila i sa ciklusom života, odnosno rađanje sunca s rađanjem novog dana.

Ni bura ni rano prohladno jutro nisu bili prepreka mnogim Dubrovčanima i gostima Grada koji već tradicionalno dočekuju prvi dan ljeta s Anom na Srđu.

Za Anu je svaki koncert na Srđu poseban doživljaj, i čini ju vrlo sretnom vidjeti zadovoljna lica publike, čije su reakcije još jedan pokazatelj da je ovaj projekt doista vrijedan jer se svi zajedno radujemo ljetu slaveći sunce.

Prvi ljetni dan započeli smo glazbom, a tako ćemo ga i završiti, gala koncertom filmske glazbe u kazalištu Marina Držića. Na njemu će Ana ugostiti Simfonijski orkestar iz Mostara a zajedno će izvesti dobro poznate melodije iz najpopularnijih filmova kao što su Kum, Evita, Pulp Fiction, Pirati s Kariba, U registraturi i mnoge druge. Koncert započinje u 21 sat, karte se mogu kupiti u KIC-u u Luži po cijeni od 50 kuna, a podsjećamo da će se ukupan prihod 5. festivala Ana u Gradu donirati za liječenje našoj mladoj sugrađanki Mari Maltarić.

>>Festival Ana u Gradu ugostio pijanista Olivera Poola

Komentara 1

OK
okus
11:33 22.06.2015.

Prekrasno Ana hvala Ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije