Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Madame Buffault

28. Muzički biennale Zagreb otvoren praizvedbom izgubljene Papandopulove opere

Madame Buffault
Foto: VL
1/4
19.04.2015.
u 18:35

Partitura skladana 1972. godine, na njemački libretto Paula Strucka, pronađena je i vraćena u Hrvatsku prije četiri godine

U subotu navecer počelo je 28. izdanje Muzičkog biennala Zagreb ceremonijom svečanog otvorenja festivala i premijerom fantastične opere u četiri slike Madame Buffault velikog hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Partitura skladana 1972. godine, na njemački libretto Paula Strucka, pronađena je i vraćena u Hrvatsku prije četiri godine. Izvedba je veliki zajednički projekt studenata Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom redateljice Dore Ruždjak Podolski i dirigenta Mladena Tarbuka.

Scenografiju su izradili studenti Akademije likovnih umjetnosti pod mentorskim vodstvom Zlatka Kauzlarića Atača, kostime studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta pod vodstvom Barbare Bourek, a za oblikovanje svjetla pobrinuli su su studenti Akademije dramske umjetnosti pod vodstvom Denija Šesnića.

Nakon praizvedbe opere tek kratku šetnju dalje, u Zagrebačkom kazalištu mladih, nastupio je  Klangforum Wien, prvi od nekoliko uglednih međunarodnih ansambala specijaliziranih za Novu glazbu koji gostuju na 28. MBZ-u. Program Muzičkog biennala Zagreb obećava i glazbom ispunjenom nedjelju zahvaljujući brojnim glazbenim sadržajima.

>> Potraga za Papandopulom odvela me u ZOO

>> Hrvatski studenti pripremili nikad izvedenu operu Borisa Papandopula

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije