Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi koncept globalnog lanca

McDonald's u kojem poslužuju konobari – zašto ne, i to je moguće

mc donald's franfurt
01.04.2015.
u 15:00

Pravi hamburger nije nespojiv s kvalitetnim življenjem u svakom pogledu, tvrde u McDonald'su Hrvatska

Novi vjetrovi pušu u McDonald'su, najbolji je primjer frankfurtski aerodrom na kojemu se dogodilo nezamislivo. Tamo dva milijuna potrošača godišnje više ne mora čekati u redu za taj lanac brze hrane, već im hranu nosi konobar, što je tek dio ekstremnih promjena i zaokreta koje je najvećem globalnom lancu restorana donio novi čelni čovjek, Britanac Steve Easterbrook. Katastrofalni lanjski pad prodaje od 2,4 posto, na 27,44 milijarde dolara, 15 posto manja dobit u odnosu na 2013. te "okretniji" lanci poput Chipotle Mexican Grill Inc i Burger Kinga, tjeraju McDonald's na sve više inovacija koji će ga transformirati u modernu i progresivnu burger kompaniju, najavio je Easterbrook.

U Njemačkoj, koje je možda njihovo najzahtjevnije tržište i gdje imaju 1500 restorana, najavljuje tako otvaranje restorana s više od 500 sjedaćih mjesta i nove recepte koji će zadovoljiti zdravstveno sve osvještenije potrošače, a u Japanu, Australiji i SAD-u i prilagođene hamburgere sa sloganom "Sam kreiraj svoj okus", pri čemu je fokus i na digitalnom razvoju kompanije u kontekstu pripremanja i izdavanja narudžbi putem digitalnih kioska ili mobilnih uređaja.

U McDonald'su Hrvatska ističu da kompanija kontinuirano prati trendove u svim segmentima svoga djelovanja, od kvalitete i pripreme hrane do same usluge. No svjesni su da se zahtjevi njihovih gostiju mijenjaju pri čemu je frankfurtski koncept, koji je trenutačno u fazi testiranja, samo jedan od brojnih koje isprobavaju i na koje konzumenti vrlo pozitivno reagiraju.

– Naši gosti u svakom trenutku mogu vjerovati kvaliteti i podrijetlu svih namirnica proizvedenih po najvišim standardima koji uključuju i brigu o okolišu, zdravlje i dobrobit životinja, kao i njihovu ishranu i genetiku – odgovaraju u McDonald'su, ističući kako kava koju poslužuju ima i certifikat Rainforest Alliance. Važnost zdravoga života sve više je u fokusu pa balansiranu prehranu, odgovorno konzumiranje hrane te zdrav i aktivan način života McDonald's Hrvatska promiče i kroz suradnju sa sportašima i sportskim organizacijama, kako na globalnoj razini u sklopu sponzorstava Olimpijskih igara te UEFA i FIFA natjecanja, tako i u Hrvatskoj. Naposljetku, McDonald's je ponosni sponzor vrhunskih hrvatskih sportašica Ane i Lucije Zaninović, što je potvrda da su oni mjesto za pravi burger koji nije nespojiv s kvalitetnim življenjem u svakom pogledu, kazali su.

>> Dok vi spavate, McDonald’s priprema doručak

>> Britanski računovođa spašava McDonald’s

>> Pogledajte koja je tajna McDonald'sovih krumpirića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije