Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U vlakovima se dobro jede

Zagreb me ostavio bez daha, baš kao i Esplanade, hotel u kojem su odsjedali putnici Orient expressa

Jonathan Peng
Foto: Arhiva VL
1/7
30.03.2015.
u 15:09

Ekskluzivno: Jonathan Pang, slavni gurman i autor putopisne serije “Gurmanski vlakovi”: Tržnice 
su mi svugdje omiljena 
mjesta. Svako je putovanje
i učenje, doživljaj, novo iskustvo koje oplemenjuje

Jonatan Phang spojio je u životu naoko nespojive stvari: modu, manekenstvo i gastronomiju te sve začinio putovanjima. Prije no što je otvorio agenciju za modele proveo je više od 20 godina planirajući karijere vrhunskih svjetskih modela u Londonu, Miamiju i New Yorku, a vodio je emisiju “Naked” u kojoj se trudio povećati razinu samopoštovanja žena u svakodnevnom životu. No cijeli život gaji ljubav prema kuhanju i gurman je od glave do pete. Serijal Food Networka “Gurmanski vlakovi Jonathana Phanga”, koji će se od 11. travnja prikazivati na Travel Channelu, Jonathana je doveo i u Zagreb.

Od Perua do Škotske

To je druga sezona njegovih pustolovina po kulinarskom svijetu u kojoj je posjetio Škotsku, Kanadu, Australiju i Peru.

Svaka epizoda priča o lokalnim specijalitetima  – a u tome se Jonathan svakako najbolje snalazi. Prenosi lokalne tradicije, a jedna od njih (u sljedećoj sezoni) bit će posjet restoranu Zinfandel’s hotela Esplanade koji je sagrađen za putnike slavnog Orient expressa.

– Počeo sam kuhati puno prije no što sam ušao u modni svijet. Gastronomija je moja prva ljubav i istinska strast. Modeli koje sam zastupao jeli su u mojoj kuhinji, u kući mojih roditelja i hranu koju je s puno pažnje pripremala moja majka.

Kada je umrla, nisam želio da s njom ode i to dragocjeno umijeće – rekao je ekskluzivno za Večernji list proslavljeni gurman i putnik. U svojoj prvoj kuharici “Pepperpot Club” objedinio je obiteljske recepte.

– Moja majka imala je dvije zbirke ručno pisanih recepata koje je godinama skupljala. Bilo je teško odgonetnuti rukopis, kratice, bilješke... Skupio sam to, obradio i, prisjetivši se njezinih savjeta, uz pomoć tetki, rođaka i obiteljskih prijatelja, složio u zbirku recepata “Pepperpot klub” – kaže Jonathan.Kaže da rado kuha, a kada je kod kuće – obavezno.– Volim kuhati za prijatelje i obitelj, a sva mi je hrana draga, no karipska, kineska, portugalska i indijska među mojim su omiljenim kuhinjama. Volim eksperimentirati, no za neke je stvari ipak potrebno znanje pa sam išao tri godine u kuharsku školu, naučio kako napraviti tijesto i kruh, pohađao kolegij na Leith’s School of Food and Wineu..

Volim Veneciju, Indiju ...

Sve to, putovanje i učenje o hrani, i spojio sam u emisiju u kojoj pokušavam prenijeti iskustvo, ali i biti vodič do najboljih i najzanimljivijih restorana, od superluksuznih do štandova na tržnicama, a svuda obavezno razgovaram s domaćinima, objašnjava.Ma koliko, kaže, voli putovati, toliko je i “kućni mačak” jer ga pomalo grize savjest zbog tolikog izbivanja. Voli gradove s dušom u kojima ima se može puno vidjeti, dobro jesti, istraživati...

– Volim Veneciju, jug Francuske, Mallorcu, Budimpeštu, sjever Italije, a Australija je zapanjujuća! A tek Brazil i Indija... Uživam tražiti dobra mjesta, a kada bih morao birati samo jedno – bili bi to Karibi zbog mojih obiteljskih veza i toliko sretnih uspomena – kaže.

–  U vašem prekrasnom Dubrovniku bio sam tri puta, a planiram posjetiti i Split. Ali Zagreb, ah, pa bez teksta sam – rekao nam je oduševljeni Jonathan.– U restoranu Zinfandel hotela Esplanade odsjedali su putnici iz Orient expressa, vlaka o kojem je pisala čak i Agatha Christie. Kako inspirativno, ističe.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije