Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put pod noge ...

Vremenskim strojem u Koprivnicu na pivo, u Dvigrad s gusarom Morganom ili u Veronu na operu

Nica
Foto: Thinkstock
1/3
24.08.2014.
u 18:00

Čarobna i mistična Istra, Podravina, Veneto ili Zaljev anđela i Azurna obala....

        Povijest krao nepresušno vrelo inspiracije i ove godine okuplja u Koprivnici vitezove, mužikaše, plesače, lakrdijaše, obrtnike, gutače vatre, žonglere... Ne propustite Renesansni festival u Koprivnici koji posjetitelje vraća u 1356. godinu, nudi obilje delicija pa i pivo od koprive. Kako se živjelo prije šest stoljeća u Koprivnici, doznat će oni koji se okupe pod gradskim zidinama od 28. do 31. kolovoza na šestom Renesansnom festivala koji posjetitelje vraća u 1356. godinu, kada je kralj Ludovik I. Anžuvinac bulom proglasio Koprivnicu slobodnim kraljevskim gradom.

Povijesni spisi kažu kako je ondje sa svojom svitom uživao u probranim delicijama, pa će tako biti i na festivalu. Pozvani su hedonisti, svi koji su spremni opustiti se i uživati u zabavi i sjajnoj hrani. Renesansni festival i ove godine ima središnju temu, a to je – pivarstvo. Posjetitelji će vidjeti proizvodnju piva na srednjovjekovni način. Koristit će se alati i rekviziti karakteristični za spomenuto razdoblje te će se pivo pripremati po drevnoj koprivničkoj recepturi.

SAVJET: Budite komotni pa se put Koprivnice zaputite posebnim vlakom koji u dane festivala vozi sa zagrebačkog kolodvora. Cijena je simbolična, a moći ćete si dopustiti i koji gutljaj piva više.     

        Novi Istra Inspirit događaj priča dramatičnu priču o skrivanju blaga najpodmuklijeg gusara kojeg je svijet ikad upoznao – Henryja Morgana! Budite dio nezaboravnog mjuzikla uza zvuke gusarskih pjesama i uživajte u pravoj piratskoj zabavi u čarobnom ambijentu srednjovjekovnog grada Dvigrada. U tom starom gradu nekad se plesalo, zabavljalo i veselilo, sve dok odjednom nije utihnuo. Kuga ga je poharala i uzela život većini stanovništva...

SAVJET: Piće dobrodošlice, razgled Dvigrada, interaktivan mjuzikl, gusarska večera - 26.8. i 16.9. (150 kuna)     

  Grad koji zbog romantike i ljubavne priče tinejdžera svaki put ponovo raznježi ugodno se smjestio uz rijeku Adige u sjevernoj Italiji. Verona je cijele godine omiljena turistička destinacija. Na rijeci Adige, koja protječe gotovo kroz samu staru jezgru grada, Verona se posjetiteljima čini poput bljeska. U njezinoj areni, rimskom amfiteatru iz 1. stoljeća koji je i danas u funkciji, do 7. rujna možete gledati šest opera.

SAVJET: Karte znaju biti veoma skupe, no ako se potrudite kupiti ih na vrijeme i ako vam nije stalo da sjedite uz VIP goste, možete ih nabaviti već za 20-ak eura.

        Odlučite li upoznati Nicu očima gurmana, a ne turista, ne propustite otići do tržnice Cours Saleya koja je prava turistička atrakcija i teško bi bilo vjerovati da se peti po veličini grad u Francuskoj hrani samo s trgića koji se smjestio u prvom redu do mora naslonjen na Promenade des Anglais, u Zaljevu anđela, podno stare utvrde Bellanda Tower. Sa svojih 350 tisuća stanovnika i 7,5 kilometara plaže, Nica godišnje ugosti čak 4 milijuna turista, a 10 milijuna duž cijele Azurne obale, pa to zadovoljstvo domaćinima donese prihod od 1,5 milijardi eura.

SAVJET: Nica je skup grad, a smještaj u hotelima na samoj promenadi probit će vam budžet.         

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije