Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izuzetna namirnica

VIDEO: Crvena blitva – ekstremno hranjiva, a vrlo niskokalorična

blitva
Foto: ImagineTV
14.10.2014.
u 14:24

Još od dana starih Grka i Rimljana blitva je cijenjena zbog svog utjecaja na zdravlje, a jedna šalica blitve ima 35 kalorija

S obzirom na kalorijsku vrijednost, blitva je jedna od najhranjivijih namirnica biljnog podrijetla. Ovo nam povrće osigurava impresivne količine vitamina i minerala, a sva istraživanja pokazuju kako visoka koncentracija klorofila pronađena u blitvi ima zaštitno djelovanje na zdravlje.

Još od dana starih Grka i Rimljana, blitva je cijenjena zbog svog utjecaja na zdravlje, a jedna šalica blitve ima 35 kalorija.

Crvena blitva tek je jedna od mogućih varijacija ovog ukusnog povrća. Vrste blitve razlikuju se po glatkim ili kovrčavim listovima i stabljikama bijele, crvene, narančaste, ljubičaste, ružičaste ili žute boje. Postoji i blitva duginih boja.

>>Određeno povrće pomaže u sprečavanju pojave dijabetesa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije