Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJALITETI

U središtu Rijeke i Zagreba pokazivat će kako se spravljaju čvarci i čobanac

čvarci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2014.
u 15:02

Prema riječima predsjednika udruge Panonija Pave Baotića ovom prilikom oni će građanima Rijeke i Zagreba pokazati ono najbolje što Slavonija i Baranja imaju

Sredinom mjeseca rujna članovi Udruge branitelja proizvođača Panonija, kojoj je sjedište u Bošnjacima, sudjelovat će na Danima Slavonije u Rijeci (11 – 14. rujan) i Zagrebu (15 – 18 rujan). Biti će prilika da članovi udruge prezentiraju svoj rad građanima ova dva grada ali i brojnim turistima.

Prema riječima predsjednika udruge Panonija Pave Baotića ovom prilikom oni će građanima Rijeke i Zagreba pokazati ono najbolje što Slavonija i Baranja imaju. Baotić kaže kako će građani iz prve ruke moći vidjeti kako se spravljaju čvarci, čobanac i kotlovinu koje će moći i kušati, a sve to uz zvuke tamburica. Posebno ističe činjenicu da su obje manifestacije humanitarnog karaktera s obzirom da će izlagači dio svojih proizvoda, koje će prodavati na posebnom štandu, prodavati a o čega će sredstva biti donirana dvjema obiteljima iz Rajevog Sela čije su kuće stradale u svibanjskoj poplavi. Ovo inače nije prva ovakva akcija članova ove udruge koji već neko vrijeme svoje delicije i proizvode predstavljaju širom Hrvatske.

Prema riječima Baotića do ideja za takvom akcijom došli su jer su postali svjesni da pojedinačnim djelovanjem mogu malo napraviti te da je zapravo budućnost u povezivanju. Tada su se branitelji proizvođači udružili i krenuli sa zajedničkim radom. Između ostalih udruga Panonija okuplja proizvođače suhomesnatih proizvoda, domaćih kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Ubrzo su krenuli i putovati širom Hrvatske kako bi predstavili svoja znanja i proizvode. Nastupali su na raznim sajmovima i manifestacijama gdje su predstavljali svoje proizvode upotpunjujući ponudu i narodnim nošnjama, prikazom zaboravljenih zanata i običaja dok za posjetitelje pripremaju i jela po starinskim i već zaboravljenim receptima. Sve to praćeno je i nastupima KUD-ova i tamburaša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije