Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretna hrana

Svi vole namirnice koje popravljaju raspoloženje

čokolada
Foto: Thinkstock
05.03.2014.
u 10:42

Povremeno treba pojesti i nešto slatko jer takve namirnice potiču produkciju endorfina

Svi već znamo da je za osmijeh na licu dovoljna samo pomisao na čokoladu.

Zato nas ne iznenađuje otkriće znanstvenika koje kaže da određene vrste namirnica i dodaci prehrani, popravljaju raspoloženje.

Na primjer, konzumiranje složenih ugljikohidrata stimulira produkciju serotonina, kemijske tvari koja izaziva dobro raspoloženje, a ljudi koji redovito jedu omega-3 masne kiseline (tri porcije ribe tjedno) emotivno su stabilniji od osoba čija je prehrana njima siromašna.

Povremeno treba pojesti i nešto slatko jer takve namirnice potiču produkciju endorfina koji odašilje signale zadovoljstva kroz tijelo.

>>Hranom do boljeg seksa! Ovo su namirnice koje će razbuktati strasti

>>Ovo je 5 namirnica koje jedemo na pogrešan način

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije