Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplativa investicija

Sklopivi bicikli - praktični, kompaktni i stanu u svaki prtljažnik

Foto: Thinkstock
1/2
14.04.2014.
u 15:45

Sjedišta i ručke za ruke na sklopivim se biciklima mogu proširiti do veličine koja je čak 4 puta veća od one na 'klasičnim' biciklima'

Dolaskom proljeća i toplih dana mnogi su 4 kotača odlučili zamijeniti s 2 te živjeti u skladu sa sloganom 'U zdravom tijelu, zdrav duh'. Proteklih godina među brojnim modelima do izražaja sve više dolaze sklopivi bicikli koji čuvaju živce te su izvrsni za rekreaciju.

Noviteti na dva kotača jednako kao i 'klasični' bicikla dolaze u raznim veličinama i modelima pa se sklopivim biciklom osim vožnje gradom, možete uputiti na put oko svijeta ili uživati u adrenalinskoj vožnji.

Glavna odlika sklopivih bicikala je naravno, praktičnost. Sklopiti se mogu za samo 15-ak sekundi te ga nakon toga odložiti u prtljažnik automobila čime se smanjuje mogućnost sve učestalijih krađi.

Foto: pixabay

Sjedišta i ručke za ruke na sklopivim se biciklima mogu proširiti do veličine koja je čak 4 puta veća od one na 'klasičnim' biciklima'. Neki proizvođači odlučili su se za modele s manjim kotačima, a njihove su prednosti veća brzina, brža akceleracija i lakše manevriranje.

Neovisno o modelu rezultat je uvijek isti - lakši transport i skladištenje.

Naravno, postoji i kvaka. Ako želite kvalitetan sklopivi bicikl za njega ćete ipak morati izdvojiti koju kunu više pa se tako njihove cijene kreću između 3 i 6 tisuća kuna.

Da je riječ o investiciji koja se isplati, svjedoči i Petra Leskić koja kaže kako nije požalila odluku da svoj dotrajali bicikl zamijeni novim sklopivim.

- U početku sam bila skeptična, no vrlo brzo sam uvidjela brojne prednosti. Kad odlazim na putovanje samo ga sklopim i stavim u prtljažnik auta, a obzirom da u stanu nemam balkon držim ga sklopljenog ispod kreveta, kaže Petra.

Kad je riječ o održavanju, ne zahtijevaju puno više pažnje od 'običnih' bicikala. Dovoljno je jednom mjesečno običnim ključem 6 ili imbus ključem dotegnuti dva zgloba gdje se sklapaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije