Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
singapur na vrhu

Ovo su najskuplji gradovi na svijetu

Singapur
Foto: Thinkstock
04.03.2015.
u 11:06

Najveću promjenu zabilježio je Caracas koji je s prošlogodišnjeg šestog, ove godine pao na 130.

Singapur je još jednom proglašen najskupljim gradom na svijetu. Tako barem tvrdi Economist Intelligence Unit (EIU) čije je istraživanje u 133 grada mjerilo troškove života, uključujući hranu, odjeću i režije u odnosu na one koje su zabilježene u New Yorku.

Kako piše BBC, lista se nije mnogo mijenjala od prošle godine pa se na popisu pet najskupljih gradova nalaze još i Pariz, Oslo, Zurich te Sydney. Najveću promjenu zabilježio je Caracas koji je s prijašnjeg šestog sada pao na 130. mjesto i to zbog slabljenja službene novčane valute u Venezueli. Uz njega, najjeftinijim gradovima pokazali su se Karachi, Karakas, Mumbai i Chennai.

Japanski Tokio, koji je prije dvije godine bio najskuplji grad na planetu, sada se nalazi na 11. poziciji.

Istraživanje je pokazalo da je Singapur oko 11% skuplji od New Yorka. Uz visoke cijene automobila, troškovi prijevoza u Singapuru su čak tri puta veći negoli u Velikoj Jabuci, a odjeće za 50% što je i ''boljka'' Seula. Nažalost, niti jedan hrvatski grad nije bio uključen u ovo istraživanje.

>>Na ovoj karti zabilježen je svaki udar asteroida na Zemlju

>>Karta svijeta: Koliko su žene zbilja ravnopravne muškarcima?!
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije