Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akademija zdravog kuhanja

Saznajte sve o sirovoj prehrani te kako pripremati zelene sokove

Zeleni sok
Foto: Thinkstock
07.07.2015.
u 17:14

Iscrpljeni ste i treba vam snage i koncentracije? Idealno rješenje je zeleni sok! On je mali ambasador i sjajan uvod u svijet sirove prehrane, gdje svi nutrijenti i blago prirode dolaze na jednostavan način do svake naše stanice; mi smo čili i puni životne radosti, a za pripremu obroka ne gubimo puno vremena

Nemate puno vremena, a želite zdrav i nutricionistički vrijedan obrok? Iscrpljeni ste i treba vam snage i koncentracije? Idealno rješenje je zeleni sok! On je mali ambasador i sjajan uvod u svijet sirove prehrane, gdje svi nutrijenti i blago prirode dolaze na jednostavan način do svake naše stanice; mi smo čili i puni životne radosti, a za pripremu obroka ne gubimo puno vremena.

Upravo su zeleni sokovi glavna tema radionice koja se održava u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr, a njihovu prednost uvidjela je i Mihaela Alfirev, jedna od polaznica, koja je kazala:  - Volim kuhati, ali prije svega i jesti! Na radionicu sam se odlučila ponukana bolešću u široj obitelji, no i zbog želje da održim figuru.

Dodala je kako na svom poslu obično nema vremena pojesti ručak, iako si povremeno zna nešto pripremiti unaprijed: - Htjela bih da mi zeleni sokovi zamijene obrok na poslu. Naime, nemam uvijek vremena pripremiti ručak, a ovo je praktično i zdravo. Tako ću sigurno izbjeći i osjećaj pospanosti nakon obroka - rekla nam je logopedica iz Zagreba. Koje su prednosti zelenih sokova?

- Zeleni sok može biti zdravi doručak, užina ili ručak na radnom mjestu koji se lako spravlja, prepun je potrebnih nutrijenata, a kuhinja nakon toga ostaje u trenu čista. Ova vrsta hrane ima mnoge prednosti, svi koji na neki način krenu sa zelenim sokom vrlo brzo primijete da imaju više energije za dnevne izazove, a krvni tlak, kolesterol, šećer u krvi ili tjelesna težina polako kreću prema normali - otkrila je voditeljica radionice Jelena Tomašević.

- Radionica je bila izuzetno interesantna, informativna, ali i zabavna i relaksirajuća. Voditeljica je izvrsna - puna je bila riječi hvale Mihaela Alfirev. U našoj galeriji provjerite kako je proteklo ovo gastro-druženje.

Kako se prijaviti na radionicu?

I vi se možete okušati u pripremi zelenih sokova, s obzirom na to da se radionice odvijaju svakodnevno do 10. srpnja, od 18 do 20 sati u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva i znanja izrade ukusnih zelenih sokova, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija!

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan prije na e-mail info@kulturaprehrane.hr, telefon 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije zdravog kuhanja.

>>Saznajte kako pripremati zelene sokove eliksire vitalnosti

>>Prezaposleni ste da biste razmišljali o hrani na poslu? Imamo pravu stvar!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije