Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pustinja balaca

VIDEO: Samostan na Braču smješten u stjenovitoj pustoši prava je posebnost

brac
Foto: Imagine TV
15.08.2014.
u 13:09

Iako često mislimo kako su egzotične i zanimljive lokacije negdje drugdje, ima ih i u lijepoj našoj. Tako se samostan u Pustinji Blaca na otoku Braču smjestio u prekrasnoj pustoši tog otoka...

Iako često mislimo kako su egzotične i zanimljive lokacije negdje drugdje, ima ih i u lijepoj našoj. Tako se samostan u Pustinji Blaca na otoku Braču smjestio u prekrasnoj pustoši tog otoka. Samostan u Pustinji Blaca na otoku Braču smjestio se u pustoši prirode, skriven u jednoj od špilja.

Utemeljitelji Pustinje Blaca, poljički svećenici - glagoljaši, bježeći od Turaka, našli su tamo svoj stan sredinom 16. stoljeća, koristeći zaštitu stijena. Ubrzo je postao samostan, a na strme stijene su se naslonile ubrzo i prve stambene kuće. Ukoliko se ovog ljeta nađete na Braču, iskoristite dan za izlet u ovu posebnost.

>>Ovako izgleda bicikliranje po skrivenim dijelovima otoka Brača

Komentara 5

AN
Andrej50
16:16 15.08.2014.

Zaboravili ste napisati ono najbitnije, turističku atrakciju "zmajeva špilja" koja se nalazi iznad samostana i u kojoj se prekrasni reljefi nepoznatkog porijekla.

NE
neki
16:37 15.08.2014.

Zmajeva špilja se ne nalazi iznad pustinje Blaca, nego dosta dalje. Pustinja Blaca je inače stvarno prekrasno mjesto.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:12 15.08.2014.

Bio ove godine i mislim kak je sramotno kak se drzava brine o ovom dragulju! Knjige neprocjenive vrijednosti stoje u obicnim ormarima, cesta do tamo u katastrofalnom stanju itd...Stvarno steta kak se nezna gospodariti svojim! Svaka čast ljudima koji tamo rade, a za drzavu sramota kad nezna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije